Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Daikin Türkiye, Daikin’in Isıtma Tarafında Global Liderlik Hedefliyor

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firması Daikin, bugün (13 Temmuz 2012) Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdiği bir basın toplantısı ile Daikin Türkiye 2012’nin ilk 6 ayında 285 milyon TL ciro ile sektör liderliğini perçinlediğini duyurdu.

yapi.com.tr
Daikin Türkiye, Daikin’in Isıtma Tarafında Global Liderlik Hedefliyor

Global ekonomik krizin etkisini artırdığı bir dönemde geleceğine güvendikleri Türkiye’ye Airfel’i satın alarak önemli bir yatırım yapan Daikin, Türkiye iklimlendirme sektörünü, sektörün geleceği, 2012 yılı ilk yarı değerlendirmesini ve önümüzdeki döneme ilişkin yatırım hedeflerini bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya; Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, Daikin Europe Genel Müdürü Wim Vangeenberghe ve Daikin Türkiye Başkan Yardımcısı Takayuki Kamekawa katılım gösterdiler.

Daikin Türkiye, yılın ilk 6 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında artırarak, 285 milyon TL’ye yükseltti. Sektör ortalamasının çok üzerinde büyüyerek yıllık ciro hedefinin yüzde 55’ine ilk 6 ayda ulaşan Daikin Türkiye, böylece sektör liderliğini de perçinledi.

Vangeenberghe: "Türkiye Avrupa’nın en önemli pazarlarından olacak"

Toplantının ilk konuşmasını gerçekleştiren Europe Genel Müdürü Wim Vangeenberghe, Daikin firmasının geçtiğimiz dönemde Avrupa bölgesinde üçüncü bir üretim tesisi arayışı içinde bulunduğu ve bu kapsamda ilk tercihlerinin Türkiye olduğunu belirtti. Türkiye’nin ilk tercihleri olmasının çeşitli nedenlerinin olduğunu aktaran Vangeenberghe, temel iki nedeni; Türkiye’nin üretim sürecindeki uzun deneyimi ve nitelikli mühendislik hizmetlerine duyulan ihtiyaç şeklinde sıraladı. Konuşması çerçevesinde Avrupa’nın ekonomik koşullarını da değinen Vangeenberghe, Türkiye’nin aynı zamanda mevcut olumsuzlukların telafisinde de önemli bir güce sahip olduğuna dikkat çekti.

Hendek’te bulunan fabrikanın üretime başlamak üzere olduğunu da duyuran Vangeenberghe, önümüzdeki yıllarda Türkiye’den Avrupa ülkelerine ürün ihracatı beklediklerini ifade ederek, gelecek dönemde Türkiye’nin Avrupa’nın en önemli pazarlarından olacağını söyledi. Vangeenberghe, Türkiye’nin, Türkiye’deki operasyonlar ile birlikte Avrupa’daki operasyonlar için de önemli bir iş ortağı olduğunu vurguladı.

Önder: Klima Sektörü Yılın İlk Yarısında Yüzde 15 Büyüme Kaydetti

Vangeenberghe’den sonra bir sunum gerçekleştiren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, öncelikle dünya pazarında mevcut durumu aktararak firmanın gelecek beklentilerini aktardı. Daikin Türkiye’nin de bağlı olduğu Daikin Avrupa bünyesinde 30 şirketin faaliyet gösterdiğini belirten Önder, Daikin Türkiye’nin, bu şirketler arasında en büyük yatırım yapılan ve gelecek vadeden şirket olarak ön plana çıktığını ifade etti.

Sunumu kapsamında klima sektöründeki gelişmeleri de değerlendiren Önder, bu yıl soğutma pazarında özellikle proje bazlı işlerde, VRV sistemleri başta olmak üzere, yüzde 15 pazar büyümesi gerçekleştiğini bildirdi. Daikin firmasının da VRV sistemlerdeki payını yüzde 40’lara getirerek sektör liderliğini sürdürdüğünü vurgulayan Önder, Türkiye iklimlendirme sektörünün potansiyeline de dikkat çekti.

Önder sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya iklimlendirme sektörünün pazar büyüklüğü 120 milyar Dolar değerinde. Bunun 88 milyar Dolar’ını soğutma, 32 milyar Dolar’ını da ısıtma ürünleri oluşturmaktadır. Türkiye, bu pazarda henüz 1 milyar Dolar’ı soğutma, 1.2 milyar Dolar’ı da ısıtma ürünleri olmak üzere 2.2 milyar Dolar’lık (3,97 milyar TL) bir paya sahip bulunuyor. Bu da Türkiye’nin dünya iklimlendirme sektöründe ne kadar büyük bir gelişim potansiyeli olduğunu gösteriyor. Hızla gelişen ekonomi ve kişi başına düşen milli gelirin de artmasıyla Türkiye bu alanda gelişime açık en büyük pazarlardan biri haline gelmiştir. Üretimi, yatırımı, ihracatı ve istihdama olan katkısıyla bu gelişime katkıda bulunacak olan Daikin Türkiye de sektördeki öncü kimliğini sürdürecektir"

Önder, Türkiye müteahhitlik sektörünün bu denli güçlü olmasının kendi sektörlerini de güçlendirdiğini belirterek, "Soğutma-ısıtma sektöründeki ihracatın yüzde 31’ini özellikle yurt dışında başarılara imza atan müteahhitlerimiz oluşturuyor" dedi.

Bir sene gibi kısa bir zaman zarfında Daikin Türkiye olarak hem adapte olduklarını hem de cirolarını arttırmayı başardıklarını vurgulayan Önder, sunumu kapsamında 2015 hedeflerini de paylaştı.

Önder, son dönemde VRV tipi merkezi sistem soğutma klimaların satışında artış yaşandığını da vurgulayarak, "Daikin Türkiye, inşaat sektöründeki bütün yapı projelerine çözüm sağlayabilecek bir ürün gamına sahiptir. Merkezi sistemlerde yüzde 25, VRV sistemlerde ise yüzde 40 pazar payına sahip olduğu göz önüne alınırsa, sektördeki her üç projeden birinde Daikin ürünlerinin tercih edildiği söylenebilir" diye konuştu.

"A enerji etiketleri tüketiciyi yanıltıyor!"

Sunumunda kısaca "sezonsal verimlilik" konusuna da değinen Önder, A enerji etiketlerinin tüketiciyi yanılttığına dikkat çekti. Mevcut durumda, klimaların enerji verimliliği etiketlerinin, laboratuvar ortamında tek bir sıcaklık değerine göre oluşturulduğunu anlatan Önder, gerçek hayatta sıcaklık değerlerinin değişkenlik gösterdiğinden, enerji verimliliğinin de tüm yıl boyunca farklı sıcaklıklara göre ölçülmesi ve enerji etiketlerinin tüketiciyi yanıltmaması açısından bu değerlere göre oluşturulması gerektiğini belirtti. Önder, Avrupa ülkelerinde 2013 yılından itibaren ısıtma ve soğutma cihazlarında gerçek enerji verimliliğini ölçen ‘sezonsal verimlilik’ kriterlerine geçileceğini aktardı.

Toplantıda Daikin Türkiye’nin yeni yatırımları ve hedeflerine ilişkin de bilgi veren Önder, Hendek’te 95 bin metrekarelik arazide bulunan fabrikalarını genişleteceklerini aktardı. Daikin Türkiye olarak 2013 yılı sonuna kadar Avrupa’da bir ısıtma firması satın almak istediklerini de anlatan Önder, Daikin’in ısıtma tarafında da global olarak liderliğini üstlenerek, tüm ısıtma stratejilerini Türkiye üzerinden şekillendirmeyi hedeflediklerini anlattı. Önder, bu doğrultuda 2015 yılı sonunda hedeflerini; bu yıl ulaştıkları yüzde 65’lik ciro artışının etkisiyle, istihdam hedeflerini bin 500’e çıkardıklarını ifade etti.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/daikin-turkiye-daikinin-isitma-tarafinda-global-liderlik-hedefliyor_100676.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!