Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dilovası'na Kömür Tozu Yağıyor

Kanser vakalarıyla gündeme gelen Dilovası'nı Kömürcüler OSB'deki tesisler tehdit ediyor.

yapi.com.tr
Dilovası'na Kömür Tozu Yağıyor

Sanayi kuruluşlarının konut alanlarıyla iç içe olması nedeniyle sık sık kanser vakalarıyla da gündeme gelen Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde şimdi de yeni kurulan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerden kömür tozu yağıyor.

Demir-çelik tesisi, boya ve kimya fabrikalarının yanı sıra, çeşitli kimyasal depolama tesislerinin de bulunuduğu Dilovası'nda, son olarak D-100 kenarında dağınık halde bulunan kömür işleme tesislerinin biraraya getirilmesi için Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi kuruldu ve tüm tesisler burada biraraya toplanmıştı. Bazı tesis sahiplerinin de gitmemekte ısrar etmesine, ilçe sakinlerinin de karşı çıkmasına rağmen geçen yıl faaliyete geçen Kömürcüler OSB'de, tesisler faaliyete geçer geçmez kentin üzerine de kömür tozu yağmaya başladı.

Sulama sistemi başlatılmadı

Şu anda bir kısmı taşınan, tamamı taşındığında ise 25 civarında kömür tesisinde yılda yaklaşık 5 milyon tonun üzerinde kömür işleyeceği, Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nde kömür tozunun önüne geçilmesi için sulama sistemi uygulaması yapılacaktı. Sulama yapılmayınca özellikle Kayapınar ve Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan evlerin üzerine kömür tozu yağıyor. Daha önce birçok kez protestolarda bulunan ilçe sakinleri biraraya gelip protesto gösterisi yaptı.

"OSB'yi istemiyoruz"

'Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'ni istemediklerini söyleyen İbrahim Enkal, "İlçemizde zaten kirlilik yaşanıyor. Bir kömürcüler eksikti. Onu da ilçenin en üstüne kondurdular. İlçemize kömür tozları yağıyor. Evler kömür tozundan simsiyah hale döndü. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Mehmet Şirin Barış da Kömürcüler OSB'nin yanlış bir yere kurulduğunu söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "İlçemizin üst noktasına Kömürcüler OSB yapıldı. Yaklaşık 100 metre gerisinde ise bir ilköğretim okulumuz var. Şimdi de o bölgeye hastane yapıldı. Okumaya gelen çocuklarımız ve hastanedeki hastalarımız bu kömür tozlarından etkilenecekler. Biz Kömürcüler OSB yapılmasın demiyoruz. Ama yanlış yere yapıldı diyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dilovasina-komur-tozu-yagiyor_111948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!