Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dönüşüm için ‘Gaz’ Verildi

Kentsel dönüşümden yararlanan vatandaşlara abone ücreti yok.

yapi.com.tr
Dönüşüm için ‘Gaz’ Verildi

Kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak için çalışmalar hızlandı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı kararla kentsel dönüşümden yararlanan vatandaşlardan yaklaşık 350 lirayı bulan doğalgaz bağlantı ücreti alınmayacak.

Türkiye çapında 6.5 milyon binanın yenileceği kentsel dönüşümden yararlanacak doğalgaz aboneleri yeni evlerinde “abone bağlantı ücreti” ödemeyecek. Gelen şikayetler üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı kararla kentsel dönüşümden yararlanan vatandaşlardan 350 liralık doğalgaz bağlantı ücreti alınmayacak.

EPDK'dan önemli karar

EPDK, deprem riski altındaki alanlarda evini yenilemek isteyen vatandaşlar için önemli kararlar aldı. Buna göre Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar nedeniyle doğalgaz bağlantısı yapılarak bağlantı bedelini ödemiş bir adreste değişiklik olması durumunda bağlantı ücreti alınmayacak. EPDK, yeniden servis hattı yapımı gerektirmeyen, önceki servis hattıyla bağlantının mümkün olabileceği yeni adreslerde, abone bağlantı bedelinin yeniden ödenmesine lüzum bulunmadığına karar verdi.

Tarife dikkate alınacak

Kurum, yeni bir servis hattı yapılması halinde ise eski aboneliklerin iptal edilerek yeniden bağlantı sözleşmesi imzalanması ve abone bağlantı bedeli ödenmesini kararlaştırdı. EPDK’nın aldığı karara göre kentsel dönüşüm kapsamında zorunluluklar nedeniyle doğalgaz dağıtım şebekesinde değişiklik olması durumunda oluşan maliyetler yatırım harcamaları kapsamında dağıtım şirketinin tarife hesaplamalarında dikkate alınabilecek.

Su ve elektrik için emsal olacak

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, alınan kararın elektrik ve su aboneleri için de uygulanması gerektiğini söyledi. Kentsel dönüşüme bugüne kadar 43 bin 300 başvuru yapıldığını hatırlatan Gürgen, Hürriyet’e, “EPDK’nın sıkıntıları gidermek için aldığı bu kararı olumlu buluyorum. Şimdi biz bu kararı örnek göstererek elektrik ve su için aynı düzenlemenin yapılmasını isteyeceğiz” açıklamasını yaptı. Bu nedenle Türkiye genelindeki elektrik dağıtım şirketleri ve belediyelere uyarı yazısı göndereceklerini kaydeden Gürgen, “Doğalgazda bağlantı ücretinin alınmaması kararı kentsel dönüşümü olumlu etkileyecektir. Vatandaş şimdi doğalgazdaki kararın elektrik ve su aboneliği için de uygulanmasını isteyecektir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/donusum-icin-gaz-verildi_113047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!