Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gül'den Kentsel Dönüşüm Uyarısı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM açılışında yaptığı konuşmada "kentsel dönüşüme" de dikkat çekerek uyarıda bulundu: Dönüşümün çevre, şehir estetiği ve sosyal intibak kriterleri de dikkate alınarak uygulanması elzem.

yapi.com.tr
1 Gül'den Kentsel Dönüşüm Uyarısı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM  24. Dönem 4. Yasama Yılı’nın açılışında yaptığı konuşmada "kentsel dönüşüme" de dikkat çekerek uyarıda bulundu.

"Çevre ve şehir estetiği ile sosyal intibak dikkate alınsın"

Bianet'in haberine göre, 11. Cumhurbaşkanı olarak görev süresi içinde son kez yasama yılı açılış konuşmasını yapan Gül, ekonomik büyüme kapsamındaki konuşmasında kentsel dönüşümle ilgili şunları söyledi:

"Büyüme performansıyla ilgili son veriler de Türk ekonomisinin güçlü makro ekonomik temeller üzerinde yükselmeye devam ettiğini göstermektedir. Diğer taraftan, bir ülkenin ekonomik büyümesi tek başına toplumsal huzur ve barışın teminatı olamaz. Dolayısıyla, ekonomik büyümenin ortaya çıkardığı refah artışının da adil dağıtılması önemlidir. Bu bağlamda, ülkemizdeki gelir dağılımını düzeltici sosyal politikaların devamında büyük yarar vardır. Bu çerçevede, en önemli araçlardan biri olan kentsel dönüşüm projelerinin çevre, şehir estetiği ve sosyal intibak kriterleri de dikkate alınarak uygulanması elzemdir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/gulden-kentsel-donusum-uyarisi_112878.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Söylenenin özü; "refah artışının da adil dağıtılması önemlidir". Kentsel Dönüşüm uygulamalarında oluşacak Kentsel Rant adil dağıtıldığı, paylaştırıldığı sürece toplumsal mutluluk artacaktır. Birinci önemli kriter rantın adil dağıtılması olup, söylenen çevre, şehir estetiği ve sosyal intibak kriterleri de dikkate alınarak uygulanması elzemdir. Mart 2014 Belediye Seçimleri kentsel dönüşüm projeleri uygulamaları için büyük fırsattır. Yeni seçilecek Belediye Başkanları uygulamalarda kriterlere uydukları takdirde vatandaşın deprem ve afet korkusunu yenmede başarı sağlayacakları görülecektir. Bahtiyar Çetinbaş-inşaat mühendisi YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!