Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Güneş ve Rüzgar Enerjisinde Yatırımcıların Önü Açılmalı”

Greenpeace Afşin-Elbistan kömür santralı projesinin 2014'e ertelenmesi üzerine yatırımcı firmanın kararında sadece maliyetin değil bölgedeki gerginlik ve linyit sahalarının da rol oynadığı belirtti.

yapi.com.tr
“Güneş ve Rüzgar Enerjisinde Yatırımcıların Önü Açılmalı”

Greenpeace Afşin-Elbistan’ın halen dünyanın en kirli enerji tesisleri arasında yer aldığını, yeni planlanan projenin tüm ünitelerinin kurulması halinde “dünyanın insan eliyle gerçekleştirilen en fazla karbon salım kaynağı olacağını” bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri devlet şirketi TAQA’nın 12 milyar dolarlık Afşin-Elbistan kömür santralı projesini 2014'e ertelediğini duyurması üzerine yapılan açıklamada, TAQA’nın bu kararında sadece maliyetin değil bölgede yaşanan gerginlik ve linyit sahalarının da rol oynadığı belirtildi.

Bianet'in haberine göre, Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, “Kömür yatırımlarının Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtardığı her fırsatta hükümet tarafından söylenirken, işin gerçek yüzünün hiç de öyle olmadığı, TAQA'nın geri çekilmesi ile bir kez daha su yüzüne çıktı” ifadelerini kullandı.

Aksoğan güneş ve rüzgar enerjisine yönelik yatırımların önünün açılmasını istedi. Aksoğan, “Enerji Bakanı Taner Yıldız, TAQA olmazsa başka firma olur diyor. Oysa yabancı yatırımcılardan böyle kirli yatırımlara destek vermelerini beklemek yerine, güneş ve rüzgarın önünü açsaydı şimdiye kadar 15.000 MW’ın üstünde enerji kaynağımız olurdu.2013 Haziran ayında Türk yatırımcılardan 8.900 MW’lık güneş yatırımı başvurusu gelmiş; ancak EPDK tarafından reddedilmişti. Çünkü Türkiye’de güneşe verilen toplam yasal izin 600 MW.” dedi.

Aksoğan Türkiye’nin güneş ve rüzgar potansiyeli açısından Avrupa’da birinci sırada olduğunu hatırlatarak buna rağmen Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik sıralamasında sonda yer aldığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunes-ve-ruzgar-enerjisinde-yatirimcilarin-onu-acilmali_111853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!