Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Editt Tower, Singapur




Urban Redevelopment Authority ve National University of Singapore tarafından desteklenen Editt Tower projesi, ‘sıfır kültür’ olarak sınıflandırılan bir bölgeyi rehabilite edecek. Tamamen kentsel, organik gelişimden uzak bu bölgenin doğal eko-sistemi tamamen yok edilmiş. Proje ise, yeşil alan insan kullanım alanı oranını 1:2’ye çıkarmayı hedefliyor.

Tasarımın doğal elemanlarına dair en önemli noktalarından birini, yapı projesiyle entegre olarak seçilen bitki türlerinin dış etkilerden ve diğer canlılardan zarar görmemesi oluşturuyor. Oluşturulan organik mekanlar, sokaktan bir rampa ile yapının çatısına kadar yükselirken, 26 katlı gökdelenin ara döşemelerini peyzaja ait yüzeye başarıyla entegre ediyor. Düşey yüzeyin yatay mekana uzanımı, sokak kotundaki mağazaların ve yaya yollarının altıncı kata kadar bu rampa sistemiyle aktarılmasıyla sağlanıyor.

Bir gökdelenin olası yaşamsal döngüsünün de göz ardı edilmediği projede, binanın alternatif kullanımlara  rahatlıkla adapte  olması ve kullanılan malzemelerin yeniden kullanıma uyum sağlaması için gereken önlemler alınmış. Editt Tower projesinde kullanılan teknikler, hareketli mesnetler, değiştirilebilir döşemeler ve mekanik olarak mesnetlenmiş konstrüksiyon şeklinde sıralanabilir.

 


http://www.yapi.com.tr/haberler/editt-tower-singapur_95770.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!