Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Ekolojik Gökdelen'in Mucidi Ken Yeang, Yapı-Endüstri Merkezi'nde




Yapı-Endüstri Merkezi, ekoloji ve sürdürülebilir tasarım alanlarında yürüttüğü yoğun çalışmalarını Yeşil Tasarım ve Planlama Konferansı ile gündemde tutmaya devam ediyor. YEM, bu alanda kitlesel farkındalık yaratmak ve mimarlık alanındaki ekolojik uygulamalara dikkat çekmek için yıl boyunca sürecek çeşitli etkinliklere imza atacak. Bu yoğun çalışmalarının ikincisi Yeşil Tasarım ve Planlama Konferansı dünyaca tanınmış mimar Dr. Ken Yeang’ın katlımı ile 23 Mayıs 2008, Cuma günü saat 19.00’da, YEM Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Dünyada gayrimenkul sektörünü yönlendiren en önemli organizasyonlardan biri olan ULI (Urban Land Institute) de konferansı destekliyor.

 

Yeşil Tasarım ve Planlama Konferansı, konuya ilgili yerli yabancı mimarlar, sivil toplum örgütleri, yatırımcılar, malzeme üreticileri ve müteahhitler ile devlet ve yerel yönetim yöneticilerini buluşturacak. Ode Yalıtım desteği ile yapı sektöründe ekolojik çalışmaları somut örnekler üzerinden tartışmaya açacak olan konferans, ekolojik ve düşük enerjili pasif tasarım konusunda uzman olan, dünyanın en ünlü mimarlardan olan Dr. Ken Yeang’i konuk edecek. Yeang, konferansta ekolojik tasarım ve planlama, bioklimatik tasarım ve yüksek yapıları katılımcılarla ortak bir platformda tartışacak ve sonrasında ekolojik mimarlığa ilişkin en önemli kaynak olan “Ecodesign: A Manual for Ecological Design” kitabını imzalayacak.

 

Yeşil tasarım konusundaki çalışmaları Cambridge Üniversitesi’ndeki doktora eğitimine dayanan Yeang, Ar-Ge çalışmaları ile devam eden bu sürecin ardından uzmanlık kazandığı bu alandaki bilgilerini birçok bilimsel yayın ile tüm dünyayla paylaştı. 200’ün üzerinde inşa edilmiş yapısı bulunan Yeang, “bioklimatik” kuleleri, high - tech ve organik tasarım yaklaşımlarını bütünleştirerek dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

 

“Yeşil Tasarım ve Planlama” Konferansı İçeriği

Ekolojik tasarım, tasarım sistemimizin doğal çevre ile bütünleştiği tasarım yaklaşımıdır. Yapıyı tekil olarak değil, bağlamıyla, bulunduğu kent ve arazi ile birlikte ele alır ve tasarlar. Yapının bulunduğu alanın özellikleri, ekoloji bağlamında ele alınır ve bu özellikler fiziki, sistemli ve sürekli olarak bütünleştirilir.

Fiziki bütünleşme, mekanın topoğrafyası, su kaynakları, bitki örtüsü ve üzerinde yaşayan değişik türdeki canlıların özellikleri ile bütünleşmesi anlamına gelir. Sistemli bütünleşme, doğada ve insan yapımı çevredeki su, enerji tüketimi, atık yönetimi ve benzeri süreçlerle bütünleşme anlamını taşır. İnsan ve doğa, bütünleşmeli, bir potada erimeli, atık ve kirlilik oluşmamalıdır. Sürekli bütünleşme ise, dünya kaynakları tüketimimizin oranını, malzemesini ve ikmal oranını bütünleştirmektir.

 

Davetli Profili

Yapı-Endüstri Merkezi’nin düzenlediği “Yeşil Tasarım ve Planlama” Konferansı’na katılım, sadece davetiye ile veya Yapı-Endüstri Merkezi’nin web-sitesi üzerinden kayıt yapılarak sağlanabilecek. Konferansa, Türkiye genelindeki mimarlık, gayrimenkul, tasarım ve yapı alanında hizmet veren tüm firmaların üst düzey yöneticileri, proje üreten mimar ve inşaat mühendisleri, konu ile ilgili sivil toplum örgütleri, akademisyenler, öğrenciler, konuyla ilgili medya mensupları, kamu kurumları ve ekolojik malzeme üreticileri tarafından katılım sağlanacak. Konferans ile ilgili detaylı bilgi için Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlikler Bölümü’ne başvurulabilir.


http://www.yapi.com.tr/haberler/ekolojik-gokdelenin-mucidi-ken-yeang-yapi-endustri-merkezinde_95763.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!