Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Elektrik Tamam, Sıra 3. Havalimanında!

Cengiz-Limak-Kolin ortak girişim grubu Boğaziçi ve Akdeniz Dağıtım bölgeleri için gereken 2.5 milyar dolar krediyi 7 bankadan aldı. Konsorsiyum için sırada üçüncü havalimanı finansmanı geliyor.

yapi.com.tr
Elektrik Tamam, Sıra 3. Havalimanında!

2010 yılından beri tartışmalı hale gelen elektrik dağıtım ihalelerinde önemli bir eşik geçildi. Bütün gözlerin çevrildiği Boğaziçi ve Akdeniz Elektrik Dağıtım için kredi bulundu. Radikal Gazetesi’nin haberine göre 3. hHavalimanı ihalesini de kazanan konsorsiyum üyelerinden Cengiz-Kolin-Limak, Boğaziçi ve Akdeniz bölgelerini devralmak için teklif ettikleri tutar kadar krediyi elde ettiler. 7 bankadan 2.5 milyar dolarlık kredi temin eden konsorsiyum için sırada üçüncü havalimanı finansmanı geliyor. Üçüncü havalimanı için rekor teklif veren konsorsiyum üyeleri ilk etapta bina yapımı için teklif ettikleri 10 milyar euro için finansman bulmak zorundalar.

Kredi 12 yıl vadeli

Cengiz-Kolin-Limak ortak girişim grubu finansmanı, Ziraat Bankası, Garanti, İş, Yapı Kredi, Vakıflar ve Denizbank’tan oluşan 7 bankadan sağladı. Cengiz-Kolin-Limak, Boğaziçi’ne 1.96 milyar dolar, Akdeniz’e de 546 milyon dolar teklif vermişti. İki bölge için 2 milyar 506 milyon dolar ödemesi gereken ortak girişim grubu, bankalardan 12 yıl vadeli 2.5 milyar dolarlık krediyi aldı. Kredinin ilk iki yılı geri ödemesiz. İki dağıtım bölgesinde ödeme 1 Mayıs’ta yapılması gerekirken grup 3 Haziran’a kadar süre almıştı.

İhalelerin gözdeleri

Cengiz-Kolin-Limak üçlüsü girdikleri ihalelerle dikkat çekiyor. Grup Boğaziçi ve Akdeniz’den önce Uludağ dağıtıma 940 milyon dolar, Çamlıbel dağıtım ihalesine de 258 milyon dolar teklif vererek ihaleleri kazanmıştı. Geçen yıl ihalesi yapılan Yusufeli Barajı’na da 487 milyon dolar teklif veren ortaklar Türkiye ’nin en yüksek barajını inşa edecek. Cengiz-Kolin-Limak ayrıca Ankara Yüksek Hızlı Tren garı ihalesinde 19 yıl 7 ay işletme teklifi vermişti. Uzay üssü görünümünde olacak garın inşası 150 milyon dolara mal olacak.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrik-tamam-sira-3-havalimaninda_108421.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!