Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte 3. Havalimanı için Düşünülen O İsim!

2018 yılı sonunda hizmete girmesi hedeflenen üçüncü havalimanının ismi merak konusu oldu. Havalimanı için önerilen isimler arasında Mevlana'nın öne çıktığı iddia edildi..

yapı.com.tr
İşte 3. Havalimanı için Düşünülen O İsim!

Mega projelerin en büyüğü olan ve  3 Mayıs tarihinde ihaleye çıkan İstanbul'a üçüncü havalimanı  projesini ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile kazanan  Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG hayata geçirecek.

İhale sonrasında tabii inşaat için hazırlıklar hemen başladı. Verilen rakam, Türkiye tarihinin en büyük ihalesi olarak kabul edildi. Ardından da, bu kadar para eder mi etmez mi tartışmaları yapılmaya başlandı. Yeni havaalanı bütün aşamalarıyla bitirildiğinde dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini kazanacak.

Para Dergisi'nin haberine göre; İhaleye kazanan konsorsiyum inşaatı en geç bir yıl içinde başlamayı hedefliyor. Havalimanını ise 2018 yılı sonunda hizmete açacaklar. İhalenin teknik hazırlıkları bir taraftan yürürken, ekipler geceli gündüzlü çalışırken diğer taraftan da isim üzerinde fikirler yürütülüyormuş.

Birçok isim içinden Mevlana ismi öne çıkmış. Hatta bu isim devlet büyüklerinin de önüne öneri olarak gitmiş. Yakın zamanda projenin ismi kamuoyuyla paylaşılacakmış.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-3-havalimani-icin-dusunulen-o-isim_111112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!