Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Elimko Kendine Güvenen, İş Becerisi Olan Teknik Elemanların Eseri"

Elimko Yönetim Kurulu Üyesi Malik Aviral, demir çelik endüstrisinin Elimko'ya inanarak, güvenerek, üretimlerini kullanarak 40 yıldan bu yana gelişmesine verdiği desteğin çok önemli payı olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
"Elimko Kendine Güvenen, İş Becerisi Olan Teknik Elemanların Eseri" Malik Aviral

Türkiye'de demir çelik endüstrisinin geldiği noktayı ve stratejik önemini vurgulayan Malik Aviral, Elimko'nun Türkiye'de kendine güvenen, iş becerisi olan teknik elemanların bir eseri olduğuna dikkat çekerek; "Sektörün önce kendisine güvenerek, bizim ürün ve sistemlerimizi kullanma cesareti göstererek bize şans tanımaları, bir çok 'ilk'lerde bize yer vermeleri, Elimko’nun adım adım büyüyerek bu noktalara gelmesine neden olmuştur" dedi.

Elimko'nun ilk yıllarında, sıcaklık, basınç, seviye, akış, ağırlık gibi proses parametrelerinin ölçülmesi, kontrol edilmesi, kayıt edilmesi için kullanılan, elektronik kontrol cihazları, bu cihazlarla kullanılan sensörler, çoğunlukla termokupl, rezistans termometreler üreterek, hatta bazılarını 'ilk' kez demir çelik endüstrisi için üreterek yola çıktığını belirten Aviral, "Ülkemizde yıllarca güvenilerek kullanılan yerli ilk kayıt cihazı, Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nın isteği üzerine üretilmiş ve hem ülkemiz, hem de yurtdışına Türk malı kayıt cihazı olarak pazarlanmıştır" dedi.

Yabancı teknolojiye bağımlı olmamak en büyük avantajımız

Elimko'nun sürekli kendisini yenilediğini ve lisans, know-how gibi anlaşmalarla kendisini bağımlı bir yapı içinde tutmadığını ifade eden Aviral, bu alanda deneyimli Ar-Ge grubu ile yeni ürünlerin geliştirildiğini ve daha önce üretilen cihaz ve sensörlerin teknolojik gelişmeler doğrultusunda güncellendiği bilgisini verdi. Aviral, sistem mühendisliği bölümünün eşsiz deneyimleri ile daha büyük taahhüt işlerine girdiklerini bu sistemlerde Elimko'ya özgü yeni yaklaşımlar sunduklarını anlattı. Aviral, bu kapsamda Karabük demir çelik yüksek fırınlar şarj sistemlerinin en son 2 nolu yüksek fırın şarj sisteminin kurulduğunu ve Qatar Steel kireç taşı öğütme tesisi taahhütü bitirildiğini açıkladı.

Anahtar teslim projelerde inşaat hariç herşeyden sorumluyuz

Kurulduğu yıllardan itibaren 'güvenilir' bir firma olarak demir çelik sektörünün kabul ettiği, üretimlerini ve sistemlerini tercih ettiği bir firma olduklarının altını çizen Aviral, "Eski sistemlerinin yenilenmesi, yeni kapasite artıran tesislerin kurulması, ya da komple sıfırdan bir tesis kurulması aşamasında, ilk temas kurulan firmalar arasındayız" dedi. "Elimko olarak tesisin tasarımı, projelendirilmesi, imalatı (mekanik, elektrik ve otomasyon) nakli, montajı ve devreye alınması, gerekli eğitimin verilmesinden sorumlu oluyoruz. Görüleceği gibi inşaat hariç tamamından sorumlu oluyoruz" diyen Aviral, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu güne kadar Karabük, Ereğli, İskenderun demir çelik fabrikalarında, Katar Demirçelik fabrikalarında sayısız projeye imza atılmıştır. Ama bunlardan bir tanesi çok önemli bir hikayeye sahiptir. 1996 yılında Karabük Demir Çelik Fabrikasının kalbi olan çelikhaneye kurmuş olduğumuz komple sistem, bu konularda hizmet veren, dünyanın dev firmalarından birisi olan Fost-Alpin firması rekabetine karşı alınmıştır. Bu büyüklükte bir taahhüt işi ilk defa dünya devi bir firmaya karşın Türk firması Elimko’ya verilmiştir. Tesis o tarihlerden beri güvenle çalışmaktadır".

Ar-Ge'ye her yıl 1 milyon dolar kaynak ayırıyoruz

Elimko’nun kuruluş felsefesi içinde Ar-Ge çalışmalarının stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Aviral, 1976 yılından bu yana aktif, deneyimli, çalışkan Ar-Ge bölümü ile birlikte bu geçen 38 yıl içinde çok büyük başarılara imza attıklarını, Türkiye'de  bir çok cihazın ilk defa Elimko tarafından üretildiğini ifade etti. Aviral, Elimko'nun yurt içi ve dışında çok çeşitli kategorilerde ödüller aldığını belirterek,"Elimko kurulduğu tarihten itibaren Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem vermiştir. Yıllara göre değişmekle birlikte yıllık 0.5- 1 milyon USD civarında bir bütçe ayırmaktadır" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elimko-kendine-guvenen-is-becerisi-olan-teknik-elemanlarin-eseri_127679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!