Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emek'i Yıkan Firma Halep Pasajı’nı Çatlattı

Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait tarihi Emek Sineması’nı yıkan inşaatta önceki gece 2.00’de çıkan ve itfaiye araçlarının Beyoğlu Sineması’nın da bulunduğu Halep Pasajı’ndan müdahale ettiği yangının yankıları sürüyor.

yapi.com.tr
Emek'i Yıkan Firma Halep Pasajı’nı Çatlattı

Gün boyunca yetkililerden yangınla ilgili tatmin edici bir yanıt alınamamasının ardından dün 19.00’da bir grup sinemasever Emek Sineması’nın önünde toplandı. Yangına tanık olan Gizem Akman ve Barış Ergen, sorularına yanıt veren itfaiye erlerinin Emek Sineması’nın molozlarının olduğu göçükten, aşağıdan gelen dumanları söndürmek için su sıktıklarını söylediklerini ilettiler.

‘Bina ikiye ayrılıyor’

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Ardından konuşan mimar Cansu Yapıcı, çok çarpıcı bir konuyu dile getirdi: “Bu kadar büyük inşaatlar etrafına zarar veriyor. Kamer İnşaat yıkıma başladıktan sonra Halep Pasajı’nın yerlerinde çatlaklar oluştu. Bu da binanın ikiye ayrılmaya başladığı anlamına geliyor.” Emek Sineması’nı yıkacak projenin sahibi ve uygulayıcı Kamer İnşaat’ın Emek Sineması’nın civarında bu hasarı verdiğini belirten Yapıcı, “Halep Pasajı’nda durum böyle ise inşaatın bitişindeki, aynı projede korunacağı iddia edilen, birinci dereceden tarihi eser olan Serkildoryan binası ile Yunan Konsolosluğu’nda durumun çok daha feci olduğunu tahmin ediyoruz.”

Halep Pasajı’nda konuştuğumuz esnaf, duvarlarında oluşan çatlakları gösterdikten sonra her gün deprem gibi sarsıntılar yaşadıklarını, korkudan dükkanda duramadıklarını, müşterilerin de içeri girer girmez ses ve sallantı nedeniyle kendilerini dışarı attıklarını aktardılar.

Konuşmaların ardından Emek Sineması’nın yanında eski Ses Tiyatrosu’nun kapısını çalıp yangınla ilgili bilgi isteyen sinemaseverlere inşaat yetkilileri kapıları açmadı.

ETİKETLER: Emek Sineması
http://www.yapi.com.tr/haberler/emeki-yikan-firma-halep-pasajini-catlatti_107791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!