Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emek'i Yıkan İnşaat Başkonsolosluğu da Korkuttu!

İstanbul Beyoğlu’nun simgelerinden tarihi Emek Sineması’nı yıkan Grand Pera projesinin inşaatı kültür varlığı olarak tescilli Serkildoryan binası ve Melek Apartmanı’na verdiği hasara rağmen devam ediyor. İnşaatın hemen bitişiğinde Yunanistan Başkonsolosluğu’na ait tescilli Sismanogleio Megaro binası da tehdit altında.

yapi.com.tr
Emek'i Yıkan İnşaat Başkonsolosluğu da Korkuttu!

BirGün Gazetesi'nden Olgu Kundakçı'nın haberine göre,  Başkonsolosluk yetkilileri, Sismanogleio Megaro’ya inşaatın herhangi bir tahribat vermesi durumunda, hasarın şirket tarafından tanzim edilmesi için şirketten teminat aldıklarını açıkladı. İstiklal Caddesi’ne cepheli 19. yy’a ait bina Başkonsolosluğun kültürel ve eğitim etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. 

İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Grand Pera projesinin inşaatının Kurul trafından onaylanmış projeye aykırı olarak sürdürüldüğünü tespit ederek, inşaat yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kurul, inşaatın Emek Sineması’nın ‘moving’ yöntemiyle ‘yıkılmadan sökülmesini’ öngören projeye uyulmadığını tespit etmişti.      

Kurul uzmanları tarafından yerinde yapılan incelemede tescilli Serkildoryan binasında ve Melek Apartmanı’nda inşaattan kaynaklı çatlaklar belirlendi. İnşaat sahasında can ve mal güvenliğinin Beyoğlu Belediyesi tarafından alınması gerektiğine karar verildi. Beyoğlu Belediyesi yetkilileri konuya dair sorulara yanıt vermedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emeki-yikan-insaat-baskonsoloslugu-da-korkuttu_119277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!