Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Emek Sineması'nın Yerine AVM Yapmıyoruz”

Kamer İnşaat ortağı Levent Eyüpoğlu, Emek Sineması'nın bulunduğu yerde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

yapi.com.tr/DHA
“Emek Sineması'nın Yerine AVM Yapmıyoruz”

Emek Sineması'nın bulunduğu yerde devam eden inşaat çalışmalarını yürüten Kamer İnşaat'ın ortağı Levent Eyüpoğlu, Emek Sineması'nın 'Grand Pera' isimli proje kapsamında taşınacağını söyleyerek, "Emek Sineması yıkılmıyor. Yanlış bir algı. Emek Sineması aynen korunarak, evrensel koruma metodlarından biri olan moving yöntemiyle yeni yapılacak olan binanın en üst katına taşınıyor. Bu binanın içinde, aynı anda 10 yeni sinema salonu da olacak. Çünkü Beyoğlu'nda sinema salonları, birer birer kapandığı için biz, Beyoğlu'na sinemayı tekrar getirmek, canlandırmak istiyoruz. Alışveriş Merkezi (AVM) yapıyoruz gibi yanlış bir kanı var. AVM'de yapmıyoruz. Orası aslında Beyoğlu'nun ruhuna, özüne uygun bir pasaj halinde yapılmış bir proje. Bu ne demek? İstiklal Caddesi'nden girip küçük Beyoğlu'ndan çıkabiliyorsunuz. Yeşilçam'dan çıkabiliyorsunuz. Projemizin adı da Grand Pera. İstiklal caddesi'nin eski adından gelen bir isim" şeklinde konuştu.

“Çıkan olaylara üzülüyoruz”

Emek Sineması'nın korunmasına ilişkin yapılan protestoların üzücü olduğunu dile getiren Levent Eyüpoğlu şöyle konuştu: Çıkan olaylar için üzülüyoruz. Biz her türlü protestolara açığız. Protestoları şimdiye kadar da sakin bir şekilde takip ettik. İnsanların protesto etme hakkı tabiki var. Bizim olaylarla ilgili herhangi bir kabahatimiz yok. Protestoları yapan arkadaşlar, bizim binanın içini görmek hakkımız diyor. Biz orada gizli saklı bir iş yapmadığımız için, hergün ziyaretçilerimiz oluyor. Televizyon kanalları olsun ziyaretçiler olsun. Onlara güvenlik tedbirlerini alarak binayı gezdiriyoruz. Orası bir inşaat sahası çok tehlikeli. Binanın içinde çukurlar var. Güvenlik tedbirleri alınmadan oraya kimseyi sokamayız. Daha önce işgale geldi bu arkadaşlar, Emek Sineması'nın içine girdiler. Malesef tahribatta bulundular. Artık çok temkinli davranıyoruz."

Yeni Emek 2014’te bitecek

Grand Pera isimli projenin önümüzdeki yıl bitirilmesinin planladıklarını da söyleyen Eyüpoğlu, "2014 yılının Kasım ayında Türk Sinema tarihinin 100. Yılında burayı açmayı planlıyoruz" dedi. Projenin bütçesinin her geçen gün arttığını da söyleyen Eyüpoğlu, "30 milyon Euro'ya yakın bir bütçesi var. Restorasyon çalışmaları zor. Maliyetler beklemediğimiz şekilde artıyor. Ancak bu işin altına girdik. Bunu 2014 sonuna yetiştireceğiz" dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/emek-sinemasinin-yerine-avm-yapmiyoruz_107078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!