Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emlak Konut'tan Anadolu'ya Açılma Hedefi

Emlak Konut GYO ile Teknik Yapı tarafından Denizli'de inşa edilen 1500 konutluk Evora Denizli, satışa çıktı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Anadolu'ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli'nin oluşturduğunu söyledi.

yapı.com.tr/AA
Emlak Konut'tan Anadolu'ya Açılma Hedefi

Teknik Yapı tarafından Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde hayata geçirilen Evora Denizli'nin lansmanı projenin satış ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kurum, İstanbul'da konutta yakalanan kaliteyi tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini belirterek, bir yıldır Anadolu'ya açılma politikaları çerçevesinde Niğde, Nevşehir, Konya, Ankara ve bazı şehirlerde projeler yürüttüklerini söyledi.

Anadolu'ya açılma hedeflerinin ilk ayaklarından birisini Denizli'nin oluşturduğunu dile getiren Kurum, burada projeyi geliştiren Teknik Yapı'nın gayretlerinin yanı sıra yerel yöneticilerin ve idarecilerin kendilerine çok yardımcı olduğunu aktardı.

Kurum, proje ile birlikte Denizli'ye ilave istihdam oluşturulduğunu kaydederek, inşaat sektörünün 200 alt sektörü etkilediğini, şehrin ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını anlattı.

Kurum, konut fiyat artışının en yüksek görüldüğü illerin başında İstanbul'un geldiğini anımsatarak, bununla beraber Ankara ve İzmir'de yaşanan yükselişleri Anadolu illerine açılarak dengelemek istediklerini söyledi.



"Fiyat artışı sıkıntısını aşmak istiyoruz"

Projedeki konutların lüks olmasına rağmen fiyatlarının avantajlı ve düşük olduğundan bahseden Kurum, "İstanbul'da ortanın altı veya alt gelir grubu için üretilen dairelerle aynı fiyata satılacak. Denizli'de alt gelir grubu fiyatıyla şehrin en önemli lokasyonu diyebileceğimiz yerde proje üretiyoruz. Alt gelir grubuna kaliteli ve lüks konut üretmenin startını Denizli'den veriyoruz" diye konuştu. Kurum, Anadolu'ya açılarak İstanbul'daki yüksek fiyat artışı sıkıntısını aşmak istediklerini bildirdi.

Projenin 115 dönümlük arazi üzerinde geliştirildiği bilgisini veren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önemli lokasyonda, düşük yoğunlukta bir emsale sahip. Konut yapılabilecek, yaşanabilecek güzel bir yer. Yoğunluk planlaması yapıldı. Yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, okul hepsi mevcut. Karma bir proje diyebiliriz. Taahhüt edilen satış toplam geliri 514 milyon lira. Bunun aşılacağını düşünüyoruz. Proje bölgeye ve Denizli'ye katkı sağlayacaktır."

Kurum, projenin bugünden itibaren 36 ay içerisinde bitirilip teslim edileceği bilgisini vererek, Anadolu'ya açılma stratejilerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, turizm, tarım ve sanayi açısından önemli şehirlerden biri olan Denizli'nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu ifade ederek, bu şehirdeki çalışan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, burada kaliteli konut alma potansiyeli bulunduğunu anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-konuttan-anadoluya-acilma-hedefi_144575.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!