Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fikirtepe'nin İlk Ofis Projesinin Beş Katı Ortadoğulu Yatırımcının Oldu

Fikirtepe'nin ilk ofis projesi olan Business İstanbul'la ilgili sorularımızı yantlayan SVR Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Hazreti Akdemir, 2015 Dubai Cityscape Fuarı'nda projenin beş katının satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Akdemir ayrıca, yeni projeler için arsa yatırımlarının olduğunu da vurguladı.

Fikirtepe'nin İlk Ofis Projesinin Beş Katı Ortadoğulu Yatırımcının Oldu Hazreti Akdemir

Fikirtepe sorunlu dönüşüm alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. SVR Group olarak, kentsel dönüşüm projesi yapmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz? Fikirtepe bölgesini seçme nedeniniz neydi?

SVR Group olarak Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde herhangi bir sorun yaşamadık. Çünkü bölgede geliştirdiğimiz Business İstanbul projesi bir konut projesi değil, Türkiye'nin en büyük A plus ofis projesidir. Dolayısıyla ofis sektöründe Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz bölge Göztepe E-5 üstünde en ideal lokasyonda yer alıyor. Projemiz ise İstanbul Anadolu yakasında tüm ulaşım ağlarının kesişme noktasında bulunuyor. Bölgeyi seçmemizin önemli nedenlerinin başında bu faktör geliyor. Bu sayede iş dünyasına büyük avantaj sağlıyoruz.

Business İstanbul projesini anlatır mısınız?

Göztepe E-5 üzerinde gerçekleştirilen büyük ölçekli kentsel dönüşüm projesinin tek ofis projesi olan Business İstanbul'u, iki adada altı blok olarak inşa ediyoruz. Tamamlandığında toplam 270 bin m² inşaat alanında 150 bin m² kiralanabilir alana sahip olacak. Yüksek tavanlı, ferah çalışma ortamı sunan modern ofis katlarını "Shell&Core" tarzında tasarlıyoruz. Proje takvimimize uygun olarak inşaat çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 2017 Haziran ayında Business İstanbul'u tamamlamış olacağız.

Efekta Architects tarafından tasarlanan projemiz, fitness center, eğlence merkezi, çarşısı, restoranları ve her türlü ihtiyacı karşılayan mağazaları ile ofis çalışanlarının hayatını kolaylaştırırken, İstanbullular için de yeni bir cazibe merkezi olacak. Kafe ve restoranlardan eczaneye, kuru temizlemeden kırtasiyeye, terziden kuaföre, butik mağazalardan spor imkanlarına kadar tüm  hizmetlerin yer aldığı Business İstanbul, yeni iş konseptini büyük kent yaşamının imkanlarıyla buluşturacak.

BusinessBusiness İstanbul

Fikirtepe'nin ilk ofis projesi

Projeniz bölgenin ilk ofis projesi olarak dikkat çekiyor. Ofis arzının oluşacağı öngörünüzü destekleyen etkenler nelerdi?

Bugüne değin ofis projeleri İstanbul genelinde ağırlıklı olarak Avrupa yakasında geliştirildi. Yabancı yatırımcı açısından da Avrupa yakasındaki ofis projeleri önem taşıyordu. Ancak bu trend son yıllarda ciddi bir şekildi değişti. Anadolu yakasında önemli ofis projeleri geliştirilmeye başlandı ve yabancı yatırımcının da ilgisini çekmek konusunda başarı sağlandı. Biz de incelememizi bu yönde sürdürdük ve lokasyon açısından Anadolu yakasında en uygun olan bölgeyi seçtik.

SVR Group açısından Business İstanbul'un bölgenin ilk ve tek ofis projesi olması başlı başına büyük bir avantaj. Ayrıca mimarisi, teknolojik donanımı, sosyal imkanları ve bulunduğu lokasyon itibariyle Business İstanbul'un bir başka örneği bulunmuyor. Bu bakımdan iş dünyasına yatırım yapmak isteyenlere kârlı ve garantili yatırım imkânı sunuyoruz. 2015 Dubai Cityscape Fuarı'nda ofis dünyasının prestij projesi olarak büyük ilgiyle karşılandık ve fuarda Business İstanbul'un beş katının satışını gerçekleştirdik. Ortadoğulu yatırımcı yıllardan bu yana ofis yatırımında Avrupa Yakası'nı tercih ederdi. Ancak Anadolu Yakası'nda finans merkezi yatırımlarının hız kazanması, Marmaray'ın çok yakınındaki lokasyonumuz ve Business İstanbul'un sunduğu imkanlar sayesinde Ortadoğulu yatırımcının tercihi ilk kez Anadolu Yakası'na yöneldi. Ayrıca Körfez ülkelerinin yanı sıra Avrupa'dan da talepler alıyoruz.

"Arsa yatırımlarımız var"

Yeni yatırımlar olacak mı?

Evet yeni projelerimiz ve arsa yatırımlarımız söz konusu. Ancak şimdilik Business İstanbul'a öncelik veriyoruz.

Türkiye'deki inşaat ve gayrimenkul sektörüyle ilgili genel bir değerlendirme yapar mısınız?

Ülkemizdeki çarpık yapılaşmadan ve genç nüfustan kaynaklanan konut ihtiyacı en az önümüzdeki 15 yıl, hatta 20 yıl boyunca yoğun bir şekilde devam edecek. Burada dikkat edilmesi gereken nokta nitelikli konut ve uygun lokasyondur. Gayrimenkulde kârlılık ise günümüzün beklentilerine cevap verecek şekilde sürekli bir değişim ve yenilenmeye bağlı. Öte yandan Türkiye, gayrimenkul sektörünün son yıllarda gerçekleştirdiği önemli kalite farkları sayesinde artık nitelikli yapılar konusunda dünyada adından çokça sözü edilen bir geliştirici konumuna yükselmiş bulunuyor. Çok daha yüksek bir düzeye doğru ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyoruz.

Firmanın yapısından bahseder misiniz?

SVR Group bir konsorsiyumdur. Almanya merkezli Rochel Gayrimenkul A.Ş., Aksun Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. ile Horizon Gayrimenkul şirketlerinin önderliğinde kurulmuştur. Gayrimenkul sektöründe uzun yıllara dayanan bilgi ve deneyime sahip olan kuruluşlardır. Kuruluşlar güçlerini konsorsiyuma katarak ciddi bir sinerji yaratıyor. Örneğin Rochel Almanya merkezli olmak üzere Fransa, Polonya, Macaristan gibi Avrupa ülkelerinde ve ABD'de kurduğu şirketleriyle gerçekleştirdiği satış ve pazarlama gücünü SVR Group'a kazandırıyor. Business İstanbul grubumuzun ilk projesi olma özelliği taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fikirtepenin-ilk-ofis-projesinin-bes-kati-ortadogulu-yatirimcinin-oldu_144564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!