Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Endüstriyel Tasarımcılar Ev Cihazları, Elektronik ve Telekomünikasyon Sektörleriyle Buluştu

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği’nin (ETMK) İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali desteğiyle yürüttüğü ‘Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı (ETTA) ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi (ETSM) Projesi’ kapsamında düzenlediği sektörel toplantıların onbirincisi, ‘Ev Cihazları, Elektronik ve Telekomünikasyon’ sektörleriyle

yapi.com.tr
Endüstriyel Tasarımcılar Ev Cihazları, Elektronik ve Telekomünikasyon Sektörleriyle Buluştu

p>Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) gerçekleştirilen toplantıya 'ev cihazları, elektronik ve telekomünikasyon' sektörlerinin üst düzey yöneticileri ve ETMK üyesi endüstriyel tasarımcılar katıldı. Toplantıda katılımcıların karşılıklı beklentileri, sektördeki tehdit ve fırsatlar konuşuldu; tespit edilen sorunlara çözüm önerileri geliştirildi. Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Elektrik, Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Atilla Eren yaptı ve sektördeki gelişmeleri ve potansiyelleri aktardı. Toplantının moderatörlüğünü ETMK üyesi endüstriyel tasarımcı Ümit Altun üstlendi.
 
Toplantıda tespit edilen sorunlar ve getirilen çözüm önerileri

• Şu anki ihracat hacmi 11 milyar $ olan elektronik sektörünün hedefi 2023 yılında 60 milyar $ a ulaşmak, bunun için inovasyona dayalı, yenilikçi ürünlerin üretilmesi şarttır ve bu ancak mühendisler, endüstriyel tasarımcılar ve pazarlamacılar oluşan multidisipliner çalışmalar ile gerçekleşebilir. Bunun başarılabilmesi için de gerek eğitim sürecinde ortak projeler yapılmalı, gerekse de profesyonel hayatta birlikte çalışabilmeleri için ETMK, TİM, TTGV ve TÜBİTAK gibi kurumlar işbirliği modelleri geliştirmelidir.

• Üretici firmaların hedeflenen ihracatlara ulaşması için salt vizyon oluşturmak yeterli değildir, sistematik yaklaşımlar gereklidir. Özellikle orta ölçekli şirketler, tasarım ve inovasyona yatırım yapmak için konusunda uzmanlaşmış, deneyimli endüstriyel tasarım şirketleri ile çalışmalıdırlar. Ancak bu şekilde katma değeri yüksek ürünler ile küresel pazarda rekabet edebilirler.

Büyük ölçekli şirketler sürecin başında tasarımcıya kapsamlı brief ve pazarlama araştırmaları vererek hizmet isterken kobiler ise tasarımcıdan sürecin sonunda hizmet istiyor. Bu da verimsiz bir çalışmaya neden olabiliyor. Kobiler mühendislik, marka yönetimi, pazarlama gibi birçok konuyu tasarımcıdan bekliyor, oysa bütün bu hizmetlerin multidisipliner bir şekilde ve iyi bir tasarım yönetimi koordinasyonunda gerçekleştirilmesi gerekir. Bu anlamda ETTA’da şirketlere briefi yazma ve etkin tasarım yönetimi eğitimleri verilmelidir.Kobiler, bütün işleri tasarımcıdan istedikleri halde tasarıma yetersiz bütçeler ayırmaktadır. ETMK’nın düzenlediği sektörel toplantılar, eğitimler ve sohbet toplantıları devam ettirilmeli, her iki tarafın birbirine olan önyargısı ortada kaldırılmalıdır.İşbirlikleri için uluslararası sektörel fuarlara sektörde uzmanlaşan tasarımcıların da götürülmesine TİM ve ETMK olarak aracı olunmalıdır.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/endustriyel-tasarimcilar-ev-cihazlari-elektronik-ve-telekomunikasyon-sektorleriyle-bulustu_100975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!