Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Kapsül Evlerde Yaşam!

Cenevre'de Katı Atık Topu!

İsviçre'de Cenevre Belediyesi tarafından şehrin çeşitli yerlerinden toplanan 35 ton ağırlığındaki katı atık, çevresel duyarlılığa dikkati çekmek için bir top halinde şehir merkezinde sergileniyor.

yapı.com.tr/aa
Cenevre'de Katı Atık Topu!

Şehrin en çok kullanılan alanlarından biri olan Plaine de Plainpalais'a yerleştirilen katı atık topu, halkın büyük ilgisini çekiyor.

Topun içinde, hepsi Cenevre Belediyesi tarafından sokaklardan toplanmış, metal içecek kutularından bilgisayarlara, bisikletten ütü masasına kadar pek çok atık yer alıyor.

Altı metre yüksekliğindeki ve 35 ton ağırlığındaki atıktan çıkan duman efekti görenleri şaşırtıyor. Efekt, atığın içine yerleştirilmiş buhar fışkırtma sistemi ile sağlanıyor.

AA muhabirinin, atığı gördüğünde ne düşündüğünü sorduğu Francois Pinault, "Halkın bulunduğu alan sadece devletin değil bizim de alanımız, bunu aklımızda tutmamız lazım ve bu alanları korumamız lazım" şeklinde bir düşüncenin aklına geldiğini söyledi.

Bir başka Cenevreli Patrick Rosenstreich ise önceden Cenevre'nin temiz olduğunu sandığını ancak katı atık topunu görünce böyle olmadığını düşünmeye başladığını belirtti. Rosenstreich, atık topunun çok etkileyici olduğunu kaydetti.

Atık topu, sergilendiği Plaine de Plainpalais da ay sonuna kadar kalacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cenevrede-kati-atik-topu_110008.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!