
Elektrik Süpürgesine AB Standardı

Güneş Enerjisine 50 Milyon Euro

Bu Kentin Enerjisi Güneşten

Güneş Enerjisi Sektörü İzmir'de...

'Cari Açık, Yenilenebilir...

Bütün Dünya Bunu Konuşuyor!

Dünyanın En Büyük Yüzen Güneş Paneli

Çatın Yoksa Güneş Bahçen Var!

Adilcevaz'ın Elektriği Güneşten

Güneş Enerjisiyle Buhar, Elektrik...

"Neden Güneşten Para Kazanamıyoruz?"

Eymir Gölü’ne Güneş Teknesi

Yoksulluğa Karşı Mücadelede...

Küresel Doğalgaz Talebi Yavaşlıyor

Kamuda Güneş Enerjisi Kullanımı...

Şartlar Oluştu, Güneşe Yatırım...

Enerji Faturası 61 Milyar $’a Çıkabilir

'Güneşte' Çin Markası

Enerjiye 1.6 Trilyon Dolar Harcandı

Brüksel'de Üçlü Enerji Toplantısı

Asfalt Yerine 'Güneş Enerjili'...

Almanya'dan Güneş Enerjisini...

Enerji Sektörüne "Güneş" Doğacak

Türkiye Dünyanın Önemli Güneş...

Güneşe Dev Yatırım

Camdan, Büyüleyici Bir Güneş

Güneş Enerjisi ile Çalışan Feribot

İETT İlk Güneş Enerjisi Tesisini Kurdu

Güneş Enerjisinde Kriz

Arıcı ve Göçerlere Güneş Enerjisi...

İzmir, Güneşten Orman Üretecek

Sokak Hayvanları Güneş Enerjili...

Güneş Tarlası için İlk Kazma Vuruldu

Dünyanın En Büyük Güneş Santrali...

İşte Dünyanın En Büyük Güneş...

Güneş ve Rüzgara Arsa Desteği

ÇEPAŞ Yeni Ortağı Gonvarri...

Boş Arazilerde Güneşten Enerji...

Güneş Enerjili En Büyük Hastane

Londra'da Dünyanın En Büyük...
Eşek Sırtında Güneş Enerjisi
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile protokol yapan Sergün Güneş Enerji Sistemleri, kırsal bölgede faaliyet gösteren, yolu bile olmayan üreticiler için, eşek sırtında bile taşınabilecek, elektrik enerjisi üreten 'tak çalıştır' solar paketler imal ediyor.

DHA'nın haberine göre, son 6 yıllık dönemde güneşle su ısıtma sistemlerine ek olarak güneşle elektrik üretme sistemleri üzerine çalışan Sergün Güneş Enerji Sistemleri, 2013 Ekim ayında İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer'in talebi üzerine, taşınabilir ve tak çalıştır solar paketler tasarlayarak, özellikle kırsal kesimde yaşayanlara hizmet vermeye başladı. Projeyle ilgili konuşan İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, “Üyelerimizin çoğunluğu ve çalışanları çok zor şartlarda yaşıyor, gündemden uzak ve dünyada olup biteni geç öğreniyorlar. İletişim kurabilmek için haftada bir şehre inip telefon bataryalarını şarj ediyorlar. Cebinde 20 bataryayla gezen üyelerimiz var. Sayalarında lüks lambasıyla aydınlatma yapıyorlar. Haftada 2 piknik tüpü tüketiyorlar ortalama aylık aydınlatma maliyetleri 100 TL civarı onu da ancak bulundukları yeri aydınlatabiliyorlar. Sergün ile yaptığımız protokol doğrultusunda üyelerimiz artık nitelikli Solar Paketlere sahip oluyorlar. Sayaları ve çiftlikleri artık ışıl ışıl. Televizyon ve İnternet sayesinde artık dünyadan anında haberdar oluyorlar ve koyun keçi yetiştiriciliğiyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar. Burada amaç Kırdaki insanı Kırda tutmak ve onların bilinçli birer Türk İnsanı olmalarını sağlamak" dedi.
21. Yüzyıl Türkiyesi'nde elektriği gerektiği durumlarda eşekle taşıdıklarını vurgulayan Sergün Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel ise "1984 den beri tüketicilerimize fayda ve hayatlarına kolaylık sağlayan ürünler sunduk. Sayın Türer'in isteği üzerine portatif solar paketler geliştirdik. Onların işi, ihtiyaç ve tüketimleri doğrultusunda Çoban Çantası, Göçer Paket, Çiftlik Seti gibi isimler verdik. Maalesef Türkiye'de çoban barınaklarının yaşam şartları düşük, teknolojiden uzak. Bazı durumlarda ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek için eşekleri yük aracı olarak kullanıyoruz. Solar paketleri kurduğumuz yerlerin bazılarında elektrikle ilk defa tanışan vatandaşlarımız var. Solar paketleri kullanmaya başlayan çobanlarımız sık sık arayarak bize dua edip teşekkürlerini sunuyorlar" diye konuştu. |