Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güneş Tarlası için İlk Kazma Vuruldu

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin "Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası' projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek. Elde edilen enerji Belediye'nin 3 tesisinde kullanılacak.

yapi.com.tr
Güneş Tarlası için İlk Kazma Vuruldu

DHA'nın haberine göre, Karşıyaka Belediyesi'nde yaklaşık iki yıl süren hazırlık çalışmaları sonunda Güneş Tarlası için çalışmalar başladı. Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için alanın düzenlenmesi ve sistemin kurulması için hazırlanan ihale sonuçlandı. İhaleyi 1 milyon 819 bin TL'ye alan firma alanın hazırlanmasına başladı. Örnekköy tapulama sınırları içindeki 52 parsel 3 adada yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda kurulacak güneş tarlasından elde edilecek enerji Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve Tay Park'ında kullanılacak. Karşıyaka Belediyesi proje giderlerinin yüzde 42'sini İZKA Kalkınma Ajansı'ndan hibe kredi ile karşılayacak, kalan miktarı da kendi bütçesinden temin edecek.

Türkiye'de Enerji Eylem Planı'nı hazırlayan ilk belediye olduklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Belediyecilik anlayışı olarak, günlük popülist politikaları değil, geleceği gözeten politikaları benimsedik. Hor kullanılan dünyamızın gelecek kuşaklara da yetebilmesi için üzerimize düşeni yapmaya çabaladık. Alternatif enerji kullanımına yönelik çalışmalarımızın temelinde bu duyarlılık yatıyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunes-tarlasi-icin-ilk-kazma-vuruldu_117628.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!