Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eymir’in ÇED Raporu Tartışıldı

Eymir Gölü yakınında yapılması planlanan ‘Diplomatik Otel’ projesi için Mühye’deki köy kahvesinde ‘halkı bilgilendirme toplantısı’ yapıldı. Çok sayıda meslek odası temsilcisi, çevreci ve Mühyelinin katıldığı toplantıda Mühyeliler “Bölge gelişsin” talebinde bulunurken, çevreciler ise “Eymir yok olacak” dedi.

yapi.com.tr
Eymir’in ÇED Raporu Tartışıldı

Hürriyet Gazetesi'nden Mert Gökhan Koç'un haberine göre, Eymir Gölü’ne 150 metre mesafede, ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ olarak belirlenen alana yapılması planlanan ‘Diplomatik Otel’ projesi için dün Mühye Köyü’ndeki bir kahvehanede çevre halkını bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çok sayıda meslek odası temsilcisi, çevre gönüllüsü ve Mühyelinin de katıldığı toplantıda, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Katılımcılar halkı bilgilendirme toplantısının kahvehanede yapılmasına da tepki gösterdi.

Toplantı başlamadan önce kahvehane önünde güvenlik önlemi alan çok sayıda Çevik Kuvvet polisi, ellerinde dövizlerle birlikte toplantıya katılmak isteyenlerin geçişine izin vermedi. Görüşmelerin ardından tüm katılımcılar toplantıya giriş yapabildi.

ÇED sürecinde halkın bilgilendirilmesini sağlamak ve görüşler almak üzere Ankara Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Adem Karacif’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda, Diplomatik Otel projesinin sahibi Ütopik Rekreasyon Yatırımları A.Ş. ve projenin ÇED başvuru raporunu hazırlayan müşavir firma PRD Çevre Yatırımları Planlama ve İnşaat LTD. ŞTİ.’den Harun Yıldırım, proje hakkında sunum yaptı.

Meslek odaları tatmin olmadı

Sunumun ardından söz alan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baran Bozoğlu, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Deniz Kimyon, toplantının katılımcıların ayakta kaldığı bir kahvehanede yapılmasını eleştirdi. ÇED başvuru raporunda eksiklikler olduğunu da vurgulayan meslek odası temsilcileri sunumda yapılan bilgilendirmenin tatmin etmediğini savundu.   

Söz alma sırasında tartışma yaşandı

Meslek odası temsilcilerinin ardından diğer katılımcılar da otel projesi hakkındaki eleştirilerini sıraladı. Mühye sakinleri, otel projesini bölgeye faydalı olması koşuluyla desteklediklerini dile getirerek, “Bizim bölgemiz de gelişsin. Arazimiz değerlensin. Mühye’yi unuttular, gelişmeye set çekmeyin” dedi. Projenin Eymir bölgesine zarar vereceğini iddia eden bazı katılımcılar ile Mühye sakinleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Mühyelilerden birçoğu diğer katılımcıların Mühyeli olmadığını öne sürerek eleştiride bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eymirin-ced-raporu-tartisildi_127652.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!