Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eyüp Ağaçlı Köyü Sahili Halka Kapatıldı

3. Havalimanı bölgesinde yer alan ve acele kamulaştırma kararıyla tartışılan Eyüp Ağaçlı Köyü sahili, ikiye bölünerek halka kapatıldı.

yapi.com.tr
Eyüp Ağaçlı Köyü Sahili Halka Kapatıldı

Üçüncü Havalimanı bölgesinde yer alan ve acele kamulaştırma kararıyla gündeme gelen Eyüp Ağaçlı Köyü sahili, bariyerlerle ikiye bölünerek halka kapatıldı. Üzerine de “açık maden sahasıdır girilmez” tabelası asıldı. Ağaçlı sakinleri, sahilin arkasındaki ormanlık alanda taş ocağı kurulmasından endişe ediyor.

Taraf gazetesinden Billur Özgül'ün haberine göre 3. Havalimanı bölgesinde kalan ve proje için acele kamulaştırma kararıyla gündeme gelen Eyüp Ağaçlı Köyü sahili bariyerlerle ikiye bölündü ve sahil halka kapatıldı. Demir bariyerlerin üzerinde “açık maden sahasıdır girilmez” ve “patlama sahasıdır girilmez” tabelaları asılı. Henüz hiçbir inşaatın başlamamasına rağmen Ağaçlı Köyü sakinleri sahilin gerisinde bulunan ormanlık alanda taş ocağı kurulacağından korkuyor.

İnşaat künyesinde kimler var?

Kuzey Ormanları’nı talan eden çılgın projeler hızla devam ediyor. Devam eden üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projesinden sonra Eyüp Ağaçlı Köyü sahili bariyerlerle kapatıldı. Bölge sakinlerine ve kamuoyuna henüz bir bilgilendirme yapılmamasına rağmen alan açık maden sahası olarak belirtildi. Bariyerlerin önünde yer alan inşaat künyesinde Üçüncü boğaz köprüsü inşaatını yapan İçtaş ve Astaldi’yle birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da adı yazıyor. Ayrıca künyede Mart 2013’te kurulan Kuzey İstanbul Şirketi’nin de adı bulunuyor. Künyede yer alan isimleri gören bölge halkı mega projeler ve bağlantı yolları için gerekli olacak taş ocağının bu alanda kurulacağından endişeli.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde açıkladığı “İstanbul’a İki Yeni Şehir” projelerinin merkezinde Ağaçlı Köyü’nün olacağı duyurulmuştu. İstanbul’a İki Yeni Şehir kuzeyde Karadeniz kıyısında yer alan Eyüp Ağaçlı Köyü ve civarı doğuda Sarıyer, batıda ise Karaburun’a kadar uzanıyor. Bu bölgede yer alan Kanal İstanbul, Üçüncü Köprü ve Havalimanı projeleri hakkında birçok gelişme yaşansa da seçimlerden sonra bölgeyle ilgili herhangi bir bilgi gündeme gelmemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyup-agacli-koyu-sahili-halka-kapatildi_122905.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!