Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eyüp'te Teleferik Dönemi

Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek.

yapi.com.tr/AA
Eyüp'te Teleferik Dönemi

Teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattının da yapılması planlanıyor. Projelerin tamamlanmasıyla Eyüp'te iki hatta hizmet veriliyor olacak. 

Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk teleferik hattı 1,9 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 3 istasyondan oluşacak. Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya düşürecek hatla, saatte tek yönde 1500 yolcu taşınması planlanıyor.

Bir diğer proje olan 3,5 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy -Vialand teleferik hattı ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk Vialand arasındaki yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde 2 bin yolcu taşıması öngörülüyor. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Projelerin 2,5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Aydın, Eyüp Meydanı'ndan Pierre Loti'ye 10 yıldır hizmet veren teleferiğin bölgeye yetmediğine dikkati çekti. 

Pierre Loti'den Miniatürk'e gidecek teleferik hattıyla ilçede iki teleferik hattının hizmet vereceğini dile getiren Aydın, "bacasız sanayi" olarak nitelediği teleferik projelerinin, ekonominin canlanmasına katkısının yanında kültürel ve sosyal iletişimi de sağladığına işaret etti.

Aydın, şöyle konuştu: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş önderliğinde yeni bir hat oluşturuluyor. Artık Pierre Loti'den Miniatürk'e de teleferik gerçekleşecek. Vialand ve diğer noktalarda da bu hatlar izleyecek. Teleferikte hafta sonları ciddi anlamda sıra olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir istatistikte Eyüp Pierre Loti'yi yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Bu da yoğun talebin olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla teleferik konusunda kapasite artırımı olacak ve yeni hatlar oluşturulacak. Teleferik, Eyüp ve civar bölgelerde yerli ve yabancı turistlerin daha çok gezmesini sağlayacak."

Eyüp Meydanı yenilenecek

Aydın, ilçenin tarihi kimliğinden dolayı çok ziyaretçi aldığı için trafikle ilgili sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle ulaşımı rahatlatacak ve tarihi dokuyu ortaya çıkaracak çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı.

İBB tarafından gerçekleştirilecek, tarihi Eyüp Meydanı'nı yayalaştıracak "Eyüp Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projesi" hakkında bilgi veren Aydın, bu kapsamda bisiklet yolları da yapılacağını belirterek şunları kaydetti: 

"Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa projemizi ürettik. Bilgi Üniversitesi ile de tarihi yönetim plan ve kentsel tasarım çalışması yapıyoruz. Tüm bu çalışmalara ulaşımı da beraber kattığımızda, Eyüp ve çevresini tarihi dokusuna uygun özelliklerini yeniden ihya edip ortaya çıkaracağız. Bunu yaparken de ulaşımı ve halkımızın trafik sirkülasyonunu rahatlatacak bir denge bulmak adına bir çalışma yapacağız. Önümüzdeki hafta bir toplantı olacak. Çalışmalar son aşamalara geldi. Proje içerisinde bisiklet yolları olacak. İBB ile beraber yürüttüğümüz bir proje. Büyükşehir bu konuda çok duyarlı."

Eminönü'nden Alibeyköy'e Sahil hattı boyunca bir tramvay hattının planlandığını söyleyen Aydın, "Tramvay hattına paralel olarak bisiklet yolları da oluşturulacak. Eminönü'nden Eyüp'e kadar, ileriki dönemlerde Florya'ya kadar uzayacak. İstanbul'un olabildiği kadar uzak noktalarında bisikletle insanlarımız önümüzdeki bir iki yıl içerisinde gezme fırsatı bulacak" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyupte-teleferik-donemi_129403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!