Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fikirtepe'de Hak Sahipleri Kiralarını Alamıyor

Kentsel dönüşüm şehri Fikirtepe'de hak sahipleri kiralarını alamıyor. Firmalar Araplara konut satışını hızlandırmak için reklam yapmaya başladı.

yapi.com.tr
Fikirtepe'de Hak Sahipleri Kiralarını Alamıyor

Kadıköy'ün Fikirtepe mahallesinde kentsel dönüşüm projesini üstlenen birçok firma konkordato ilan etti. Bölgede birçok müteahhidin konut satışları durma noktasına geldi. Hak sahipleri ise evlerinin teslim edilmediğini söylerken firmalar Araplara satış yaparak krizi aşmaya çalışıyor. Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; daha önce buradan konut almak isteyen Arapların dolandırıldığını söyleyen Avukat Hürriyet Azak, “Şirketler Arapları mağdur etti. Bu yüzden açılan davalar var” diye konuştu. Fikirtepe Derneği Başkanı Sabır Karakoçoğlu ise Fikirtepe’deki anlaşmazlıkların çözülmesi için yerel seçimlerden sonra yıkım işlemlerinin daha da yoğunlaşacağını düşünüyor.

Fikirtepe Derneği Başkanı Sabır Karakoçoğlu ve kentsel dönüşüm uyuşmazlıklarında avukatlık yapan, aynı zamanda kendisi de Fikirtepe’de yaşayan Avukat Hürriyet Azak, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Müteahhitlerin çoğu arapları dolandırdı"
Fikirtepe’de kentsel dönüşüm 2011'de başladı. 8 yıldır devam eden kentsel dönüşümden kaynaklı burada yaşayan binlerce vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. Birçok yerde yıkım sürerken birçok projenin inşaatı yarım kaldı. Projede daire satışları ise durma noktasına geldi. Fikirtepe’de Araplara konut satışı için yeniden harekete geçildi. Yabancıya konut satışı konusunda uzmanlaşan firmalar Arapları buraya çekmek için reklam vermeye başladı.

“Artık şirketlerin Fikirtepe’de bir umutları kalmadı” diyen kentsel dönüşümle ilgili birçok davada avukatlık yapan Hürriyet Azak, şunları söyledi: “Alıcı olan üçüncü şahıslar dolandırıldı. Şirketlere ciddi derecede para ödeyen bürokratlar, akademisyenler, beyaz yakalılar var. Bunlardan çoğu da dolandırıldı. Çünkü ev yapılmıyor. İç piyasada emlak durduğu için son umut Araplar oldu. Araplar Fikirtepe’den yer almazlar. İhtilaflar çok fazla. Şirketler Arapları’da mağdur etti. Artık Fikirtepe’de Arapların yer alabileceği yer neredeyse yok. Daire alan Araplar’dan bazıları dolandırıldı. Daha önce Araplara satış yapmak istediler ama kimse almadı. Birkaç Arap, müteahhide para yatırdı. Fakat kendilerine yer verilmedi. Bu yüzden paralarını alabilmek için dava açan Araplar var. Piyasa müteahhitlerinin çoğu Arapların paralarını alarak dolandırdı.”

"Fikirtepe'yi kapsayan gerçek bir çözümden yana olmak gerekiyor"
Fikirtepe’deki hak sahiplerinin çoğu karşılarında muhattap bulamadıkları için şikayet ediyor. Kendisi de kentsel dönüşüm mağduru olan Fikirtepe Derneği Başkanı Sabır Karakoçoğlu, şu an Fikirtepe’de anlaşmazlıkların çok fazla olduğunu söyledi. Karakoçoğlu, “Zamanında başbakan, bakanlık Fikirtepe’de çözüm odaklı birçok açıklama yaptı fakat her geçen gün durum daha da kötüye gitti. Vatandaş ve firmalar bakanlıkla ihtilaf halinde. Araplara ev satışının gündeme gelmesi bence seçim odaklı bir çalışma. İkinci bir sebebi de hak sahiplerini susturmak. Eğer daireler satılırsa insanlar umutlanacak, en azından kiralarını alabilecek. Ama bu şimdilik gerçekleşecek bir durum gibi görünmüyor. Satış olursa insanlara, ‘kiranızı vereceğiz, bakın satışlar oluyor’ gibi söylemlerde bulunacaklar. Böyle umutlar hep veriliyor ama umutlar gerçeğe dönüşmüyor. Fikirtepe’yi kapsayan gerçek bir çözümden yana olmak ve ihtilafların çözülmesi gerekir. İnsanlar her geçen gün dava açma yoluna gidiyor” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fikirtepede-hak-sahipleri-kiralarini-alamiyor_171387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!