Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

''Gayrimenkul Sektörü 2013'te Yüzde 5-10 Arasında Büyüyecek''

Soyak Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, Türkiye'nin 2012'de yüzde 3 büyüyecek gibi göründüğünü belirterek, ''Gayrimenkul sektörü ise yüzde 2 büyüyerek yılı kapatacak. Türkiye önümüzdeki yıl yüzde 4-4,5 gibi büyüyecek gibi görünüyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''Gayrimenkul Sektörü 2013'te Yüzde 5-10 Arasında Büyüyecek''

AA muhabirine 2012'yi değerlendiren ve 2013 beklentileri hakkında bilgi veren Çamlıbel, Türkiye ekonomisinin ilk üç çeyrekte yavaş seyrettiğini, bunun da büyüme rakamlarına yansıdığını anlatarak, son çeyrekte Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesi ve faiz düşüşüyle birlikte piyasaların moral bulduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektöründe ise son çeyrekte ilk üç çeyreğe göre konut satışlarının yüzde 5-10 arttığını vurgulayan Çamlıbel, ''Türkiye 2012'de yüzde 3 büyüyecek gibi görüyor. Gayrimenkul sektörü ise yüzde 2 büyüyerek yılı kapatacak. 2013 ise son çeyrek gibi geçecek. Zaten orta vadeli program da çok tutarlı. Türkiye önümüzdeki yıl yüzde 4-4,5 gibi büyüyecek gibi görünüyor. Gayrimenkul sektörü de yüzde 5-10 arasında bir büyümeye erişecek'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarının da sektöre önemli bir canlılık katacağına dikkati çeken Çamlıbel, Körfez ülkeleri vatandaşlarının Türkiye'ye daha yeni yeni gelmeye başladığını anlattı.

Çamlıbel, ''Onların buradan gayrimenkul almaları için şartları daha kolaylaştırmalıyız. İşte o zaman bu talepler ciddi bir ekonomik girdi sağlar. Gayrimenkul sektörünün, cari açığı kapatmak için döviz girdisini artıracağını düşünüyorum'' dedi.

''Kentsel dönüşüm bir zenginleşeme aracı olarak görülmemelidir''

Kentsel dönüşümü Türkiye için vazgeçilmez kılan en önemli nedenin deprem olduğunu dile getiren Çamlıbel, şunları söyledi:

''Türkiye'nin yapı stokunun yaklaşık yüzde 60'ı deprem açısından riskli konumda. Ayrıca bu binalar enerji verimliliği açısından da uygun değil. Oysa Türkiye en çok ithalatı enerji alanında yapıyor. Yasa bu yıl çıktı ama bu işin çözümü uzun vadede ortaya çıkar. Gerçi inşaat Türkiye'nin en iddialı olduğu alanların başında geliyor.

Onun için kentsel dönüşümü başarabilecek bir güce ve birikime sahibiz. Burada kritik olan, mal sahibinin kentsel dönüşümü bir zenginleşeme aracı olarak görmemesidir. Bunu bir iyileştirme ve daha kaliteli bir ortamda yaşama imkanı olarak görmesi lazım. Bakanlık kamuoyunda bu zihniyeti oluşturmaya çalışıyor.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-sektoru-2013te-yuzde-5-10-arasinda-buyuyecek_103532.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!