Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul Sektörü "İlk 100 Gün"den Rekor Bekliyor

Gayrimenkul uzmanları, hükümetin ‘ilk 100 gün’ programında sektöre yönelik net adımlar atması durumunda gelecek yılın ‘rekorlar yılı’ olabileceği görüşünde.

yapi.com.tr
Gayrimenkul Sektörü "İlk 100 Gün"den Rekor Bekliyor

Hükümetin kurulmasının ardından tüm sektörler geçecek ilk 100 güne dair beklentilerini sıralamaya başladı. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar çok geniş bir alanda farklı talepler yeni hükümeti beklerken, gayrimenkul sektöründe kentsel dönüşüm, yabancıya satışta kolaylık ve harç miktarlarında indirim öne çıkıyor.

“Sektörün beklentisi karşılanırsa kırılmadık rekor kalmaz”

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, gayrimenkul ve inşaat sektöründeki hareketliliğin, ekonominin geneline olumlu etkiler yaptığını belirterek, “Bu iki alan ülke ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden. Son 5-6 aydaki belirsizlik piyasaları çok yordu ama şimdi kaldığımız yerden devam etme vakti” dedi.

Haziran ayındaki seçimlerden bu yana geçen sürede gayrimenkul sektörünün ‘yatırım alanı’ndan ‘riskli alan’a taşındığını anlatan Öngün, şöyle devam etti:

“Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin genelinde uzun zamandır bekleyen kentsel dönüşüm projesi en öncelikli konulardan biri. Dönüşüm noktasında kısa sürede aksiyon alınması, çok ciddi avantajları da beraberinde getirecektir. Bankaların faiz oranları ve alternatif finansman çözümleri de sektörün beklentileri arasında. Ayrıca KDV iadesi, harç muafiyeti ve özellikle yabancı yatırımcının ülkemizde gayrimenkul edinmesi konusunda sağlanması muhtemel kolaylıklar da sektörün önemli talepleri olarak öne çıkıyor. Yeni hükümet ‘ilk 100 gün’ programında bu konularda adım atarsa hem bu yılı güzel kapatırız hem de 2016’ya muhteşem bir giriş yaparız. Sektörün beklentisi karşılanırsa önümüzdeki yıl gayrimenkul ve konutta kırılmadık rekor kalmaz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-sektoru-ilk-100-gunden-rekor-bekliyor_138344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!