Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Gezi Adı Değişecekse, Yavuz da Değişsin"

Çanakkale Belediyesi'nin Kordon Boyu Kentsel Düzenleme Projesi kapsamında büfe ve kafeteryaların yıkılmasıyla ortaya çıkan meydan için 'Gezi Parkı' adının gündeme gelmesi, AK Partili ve CHP'li vekilleri karşı karşıya getirdi.

yapi.com.tr
"Gezi Adı Değişecekse, Yavuz da Değişsin"

DHA'nın haberine göre, Çanakkale Belediyesi'nin, Kordon Boyu Kentsel Düzenleme Projesi kapsamında ortaya çıkan yeni meydana verilecek isim tartışma konusu oldu. Belediye, bu alandaki büfeleri ve kafeteryaları yıktıktan sonra ortaya çıkan meydana yeni bir bina yapacakken, bir süre önce Çanakkale'nin büyük bir meydanı olmadığı tezini savunan AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş devreye girdi. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan büfe ve kafeteryaların yakınındaki Anafartalar Oteli’nin de yıkılmasıyla ortaya çıkan alanın birleştirilip kente büyük bir meydan kazandırılmasına karar verildi.

'Bundan incinirim'

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) kentin yatırımlarının konuşulduğu toplantıda ise, yeni meydana isim konusu AKP'li Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ı karşı karşıya getirdi. Milletvekili Daniş şunları söyledi:

"Bunun üzerinden çok da politika yapmamalıyız. Buradaki binanın ne şekilde planlandığı ve durdurulduğu bütün şehrin malumu. Ama şimdi basından okuyoruz, belediye meclisinde bu yere isim planlanıyor. 'Gezi Parkı, olsun' deniyor. Bu mudur yani. Çanakkale'nin hiç bir değeri yok, hiç bir markası yok. Yani hepimizi kuşatacak bir isim olamaz mı? O zaman ben de buna itiraz ederim. Ben de bundan incinirim."

'Yavuz Selim de değişsin'

Bunun üzerine söz alan CHP’li vekil Serdar Soydan ise, Çanakkale'deki sivil toplum örgütleriyle, odalarla birlikte halkın da kabullenebileceği çok güzel bir isim bulunabilir. Bu isim Gezi Parkı da olabilir. Ama eğer bundan inciniyorsanız o zaman İstanbul 'daki Yavuz Selim Köprüsü’ne de bir isim bulmak lazım. Halkın kabullenebileceği, hiç kimsenin incinmeyeceği bir isim bulmak lazım. Biz, incinmeyeceğiz. İncinme konusunu kendimize göre değil topluma göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

Ekim ayında Anafartalar Oteli'nin de yıkılmasıyla ortaya çıkacak büyük meydana isim bulmak için Çanakkale Kent Konseyi bir anket çalışması yaptı. Halkın katılımıyla yapılan anketten çıkacak öneriler de değerlendirilerek, önümüzdeki günlerde Belediye Meclisi'nde meydana isim belirlenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezi-adi-degisecekse-yavuz-da-degissin_111829.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!