Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gezi’den Sonra Nasıl Bir Taksim?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen “Gezi’den Sonra Taksim” paneli Yapı-Endüstri Merkezi’nde başladı. Farklı uzmanlık alanlarına sahip katılımcılar ve akademisyenler yaşanan süreci kentsel bağlamda masaya yatırıyor.

yapi.com.tr
Gezi’den Sonra Nasıl Bir Taksim?

Açılış konuşmasında söz alan MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, İstanbul’da Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri tarafından kentin sorunlarını tartışmak için gerçekleştirilen İstanbul Buluşmaları etkinliğine ön hazırlık niteliği taşıyan toplantının, yaşanan gündem ile bilgiyi bir araya getirdiğini belirtti. İstanbul’a özgü yenilikçi çalışmalar ortaya koymak adına yapılan bu toplantılarda önemli sorunların masaya yatırıldığına dikkat çeken Konuk, aktüelle teoriyi buluşturan bu toplantıların eğitimi zenginleştirdiğini vurguladı.

Sözü devralan MSGSÜ, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülşen Özaydın, Üniversite’nin “Altüst İstanbul” temasıyla düzenlenecek İstanbul Buluşmaları’nda bahar aylarında gündeme gelen Taksim konusunu tartışmaya talip olduğunu aktardı. Gezi’yle birlikte her alanda büyük bir deneyim yaşandığını belirten Özaydın, yaşananlardan sonra toplantının formatının yeniden ele alındığını kaydetti. Toplantıya, kamusal alan ve Taksim üzerine düşünen, bu konuda çalışmaları olan kişileri davet ettiklerini söyleyen Özaydın, katılımcılara Gezi’den sonra Taksim tahayyüllerinin ne olduğunu sorduklarını ve toplantının yanıtların aktarımı şeklinde planlandığını belirtti.

Konuşmacıların sunumları devam ediyor. Katılımcıların konuşma içeriklerini aktaran haberler için sitemizi takipte kalın.

http://www.yapi.com.tr/haberler/geziden-sonra-nasil-bir-taksim-_112945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!