Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gökçek, Şehir Plancılarına 1 Kuruş Ödeyecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şehir Plancıları Odası’nın “1 kuruş” manevi tazminat isteğiyle açtığı “yayın yoluyla hakaret” davasında mahkum edildi.

yapi.com.tr
Gökçek, Şehir Plancılarına 1 Kuruş Ödeyecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın (ŞPO) “yayın yoluyla hakaret” nedeniyle Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada “1 kuruş” manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Davanın nedeni, Gökçek’in  "Şehir Plancıları Odasına ben samanlık peyzajı bile çizdirmem” açıklamasıydı. Söz konusu açıklamayı ŞPO’nun “Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları" hakkında açtığı davada 2012 yılı Şubat ayında yürütmeyi durdurma kararı verilmesi sonrasında yapmıştı.

ŞPO, Gökçek’in açıklamalarının Odaya ve mesleğe hakaret olduğunu vurgulayarak, “tedavüldeki en düşük para birimi” olması nedeniyle “1 kuruş” manevi tazminat davası açtı. 30 Ekim’de sonuçlanan davada Gökçek “1 kuruş” manevi tazminatla cezalandırıldı.

“Haklılığımız tescillendi”

Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, karar üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Alınan kararla, yirmi yıl süren başarısızlığını ve yarattığı talan düzenini gizlemek için, halkına gerçekleri söylemek yerine yanıltarak uyutmayı, Ankara kentinin ve Ankaralıların haklarını savunan kesimlere karşı hırçınlaşmayı ve hakareti tercih eden İ. Melih Gökçek`in bu yaklaşımına karşı belirlediğimiz değer, yargı tarafından da tescil edildi.

"Karar, tüm diğer davalarımızda olduğu gibi, Odamızca yürütülen çalışmaların hukuka, kamu yararına uygunluğunun ve haklılığının bir kez daha tescillenmesi anlamına da geliyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-sehir-plancilarina-1-kurus-odeyecek_113546.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!