Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gül'den Ünlü Saraya "Talan" Sitemi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yıldız Sarayı'nın talan edilmiş bir görüntüye sahip olduğunu belirterek, tek elde toplanması ve ciddi bir bakımdan geçirilmesi halinde Topkapı Sarayı'ndan daha çok ziyaretçi çekebileceğini söyledi.

yapi.com.tr
Gül'den Ünlü Saraya "Talan" Sitemi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yıldız Sarayı’nın talan edilmiş bir görüntüye sahip olduğunu belirterek, tek elde toplanması ve ciddi bir bakımdan geçirilmesi halinde Topkapı Sarayı’ndan daha çok ziyaretçi çekebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) 90. Yıl Özel Konseri’ne katılan Cumhurbaşkanı Gül konser arasında gazetecilerle sohbet etti. Gül, saraylarla ilgili sohbet yaptı.

Hürriyet'in haberine göre, ‘Topkapı’dan çok ziyaretçi çekebilir’ Dünyadaki bütün ülkelerin eski saraylarına çok iyi baktıklarını ve çok iyi değerlendirdiklerini anlatan Gül, sözü Yıldız Sarayı’na getirerek şunları söyledi: “Talan edilmiş bir görüntü var. Eskiden mahallelerde elektrik direkleri vardı. Elektrik telleri birbirine dolanmış bir görüntü. Sarayda durum aynen böyleydi. Sarayın bölümleri parçalanmış kimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, kimi Turizm Bakanlığı’na, kimi İstihbarat örgütüne, kimi başka birimlere tahsis edilmiş. Böyle olmaz. Orası derlenip toparlansın Topkapı Sarayı’ndan fazla ziyaretçi çekebilir. Sarayda bir tiyatro var, çok etkileyici. Başka bölümleri de böyle.”

Cumhurbaşkanı Gül’ün yanındaki TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in araya girerek, “Oranın tek elde toplanması lazım, biz devretmeye hazırız” sözleri üzerine Gül bu görüşe katıldığını söyleyerek, Resim Heykel Müzesi’nde iyi bir çalışma yapıldığını vurguladı.

Gül, bir iki yıl öncesine kadar çok dağınık olduğunu milyonluk resimlerin kötü bir durumda olduğunu ama toparlandığını anlattı. Çiçek, tekrar devreye girerek oranın da bir bölümünü 15 gün önce açtıklarını ve iyi olduğunu söyledi.

Hüzünlü konser Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı CSO 90. Yıl Özel Konseri sanatçılar için ise bir hüznün de ifadesi oldu. Sanatçılar, orkestranın ilk 1826 yılında Sultan II Mahmut döneminde kurulduğunu, Cumhuriyet kurulduktan sonra 1924 yılına kadar Atatürk ’ten “ Ankara ’ya gelin” daveti beklendiğini anımsatarak şunları söyledi: “90 yıl önce bugün Atatürk’e orkestrayı çağırdığı için o konseri vermiştik. Bugün de malum Türkiye Sanat Kurumu yasa tasarısı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da kapatılması söz konusu. O nedenle 90 yıl sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘Kapatılmak istemiyoruz’ demek için çalmış olduk. Bu sanatçılar için hüzün oldu.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/gulden-unlu-saraya-talan-sitemi_119096.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!