Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GÜNDER'de Yeni Dönem!

Güneş enerjisi alanında en önemli STK’lardan biri olan GÜNDER’in yeni yönetim kurulu Ankara’da yapılan seçimli Olağan Genel Kurul sonrası belirlendi. GÜNDER’in 12. dönem başkanlığını yürüten Dr. Kemal Gani Bayraktar 13. dönemde de yeniden başkan seçildi.

yapi.com.tr
GÜNDER'de Yeni Dönem!

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü olan GÜNDER’in Seçimli Olağan Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı. Seçimli Olağan Genel Kurul’da Derneğin 2015 – 2017 yılları arasında görev yapacak 13. dönem Yönetim ve Denetim Kurulları belirlendi.

Genel Kurul ardından yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında yapılan görev dağılımında GÜNDER’in 12. dönem Başkanlığını yürüten Dr. Kemal Gani Bayraktar, yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Ali Ezinç, Osman Özberk ve Şadi Büyükkeçeci yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları olarak seçildiler. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özberk Fotovoltaik Güç Sistemleri Grup Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ezinç Güneşle Isıtma Soğutma Sistemleri Grup Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadi Büyükkeçeci Mevzuat ve Hukuk Grup Başkanı olarak da görevlendirildiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar, yaptığı konuşmada, her geçen gün üye sayısını artıran ve faaliyetlerini çeşitlendiren GÜNDER’in güneş enerjisi sektörünün en önemli sivil toplum örgütü haline geldiğini belirterek, yeni üyelerin katılımının GÜNDER’e güç kattığını söyledi. Yeni Yönetim Kurulu’nun sektörün tüm paydaşlarını kapsayan bir yapıdan oluştuğunu vurgulayan Bayraktar, “Yönetim Kurulunda sanayici, akademisyen ve politika geliştirici (kamu) olmak üzere sektörü temsil eden tüm kurumların yer alması, GÜNDER’i daha etkin, çok yönlü, bütünleştirici ve güçlü kılacaktır” dedi.

GÜNDER’in çok yönlü değişim ve gelişimin yaşandığı ve tohumların atıldığı bir yıllık yönetim dönemini ardında bıraktığını belirten Dr. Bayraktar; düzenlenecek etkinlikler, söylemler ve tespitlerle gündem yaratmaya, güneş enerjisinin yaygınlaşmasındaki engelleri aşmaya, yurtiçinde ve yurtdışında Türk Güneş Enerjisi Sanayisinin daha da güçlenmesine ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edileceğini, temsil ettiği tüm değer zinciri ile güneş enerjisi sanayinin sesi GÜNDER’in uluslararası işbirlikleri ve yüksek yurtdışı bilinirliği ile önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu sözlerine ekledi.

Bayraktar “Sürekli artan çok yönlü faaliyetler, kapsamlı hazırlanmış eğitimler, üretilen projeler, gözetilen sektör ve toplum menfaati, geliştirilen yurtiçi ve yurtdışı sektörler arası iletişim; sektörün sağlıklı gelişimi, güneş enerjisi teknolojilerinin yaygın kullanımında ve enerji bağımsızlığında farkındalık artması yönünde GÜNDER’in yarattığı katma değeri sürekli zenginleştirmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

GÜNDER üyelerinin katılımına açık gerçekleşen Seçimli Olağan Genel Kurul toplantısında, Derneğin 2015 – 2017 yılları arasında görev yapacak 13. dönem Yönetim ve Denetim Kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu; Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yılancı (Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü),Ali Ezinç (Ezinç Metal), Artun İstepan Şebciyan (Multi Contact),Prof. Dr. Bülent Yeşilata (Harran Üniversitesi GAP YENEV), Can Sözen (Zenit Enerji), Fatih Gökkaya (TEDAŞ),Halil İbrahim Dağ (Solimpeks),Hasan Dalkıran (Dalkıranlar Yapı), Dr. Kemal Gani Bayraktar (İzocam),Kerim Gazioğlu (Gazioğlu Solar), Doç. Dr. Mustafa Tırıs (Tegnatia), Osman Özberk (Solartürk), Sabahattin Öz (YEGM), Şadi Büyükkeçeci (ELDER), Şahin Bayram (Pem Enerji)

Yönetim Kurulu – Yedek; Zahit Balbay (Zahit Alüminyum), Evren Evcit (First Solar), Bülent Yıldız (IBC Solar), Selçuk Özer (Ankara Solar), Süleyman Eraslan (Eraslanlar), Merve Kulbakan (Baymak), Fatih Kavaslar (Mavisis)

Denetim Kurulu;Barış Taviloğlu (Delta Group), Bilal Şimşek (TEDAŞ), Ömer Bozok (Ödül Solar)

Denetim Kurulu - Yedek; Erkin Özbek (Erksolar), Feraye Parçalı Gürel (Pennwell), Mehmet Aşker (YEGM)

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunderde-yeni-donem_129642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!