Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

GYODER’in ‘Roadshow’u Londra ile Başladı

Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası piyasalarda tanıtımı amacıyla düzenlenen roadshow’ların ilki, GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) işbirliğinde ve HSBC Bank sponsorluğunda Londra’da gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
GYODER’in ‘Roadshow’u Londra ile Başladı

strong>Türkiye OECD’nin en hızlı büyüyen ülkesi

TYDTA İngiltere Kıdemli Danışmanı Ahmet İplikçi ise, sunumunda öncelikle Türkiye'nin makroekonomik göstergelerde yakalamış olduğu başarıyı rakamlarla anlattı. İplikçi, Türkiye'nin, son on yılda ortalama yüzde 5,2'lik reel büyüme ile 'OECD’ye üye ülkeler arasında en hızlı büyümeyi kaydeden ülke' olduğunu belirtti. İplikçi, bu büyüme oranının OECD ve PwC kaynaklarına göre; hem kısa hem de uzun vadede devam edeceğini ve Türkiye'nin, tahmin edilenden daha kısa sürede dünyanın en büyük on ekonomisi arasına gireceğini ifade etti. İstanbul'un uluslararası şirketler için bir cazibe merkezi haline geldiğini, Coca-Cola, GE ve GlaxoSmithKline gibi uluslararası birçok markanın İstanbul'u bölgesel yönetim merkezi olarak seçtiğini de vurgulayan İplikçi, bunda 200'ün üzerinde destinasyona direkt uçuş yapan Türk Hava Yolları’nın da büyük katkısı olduğunu belirtti. İplikçi sözlerine şöyle devam etti:

“Ajansımız, yatırım ortamının tanıtımı ve Türkiye'ye gelecek veya Türkiye'de mevcut yatırımcılara yatırım öncesi, yatırım aşaması ve yatırım sonrası ihtiyaç duydukları bilgilendirme ve yönlendirmede ‘tek durak ofis’ yaklaşımı ile baş koordinatör olarak, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içindedir. Son iki yılda belli ülke, sektör ve firmalar hedeflenerek, özel stratejilerle yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapmaları sağlanmış ve bu konuda şimdiye kadar çok çarpıcı sonuçlar elde edilmiştir. Ajans olarak Ankara ve İstanbul ofislerinde görev yapan son derece nitelikli personelimizin yanı sıra 20'ye yakın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkedeki danışmanımız ile kesintisiz hizmet vermekteyiz.”

İkinci panel

Günün ikinci panelinde ise GYODER Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm detaylarına ilişkin GYODER sunumunu paylaştı. Sunumda Türkiye gayrimenkul sektörünü yönlendiren ekonomik gelişmelere yer veren Gökçe ve Çamlıbel, yabancıları yakından ilgilendiren mütekabiliyet yasasına ve yasanın olası etkilerine de değinerek, Türkiye gayrimenkul sektörünün 2023 vizyonu ile devam ettiler. “Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası piyasalara entegre olması ve sürdürülebilir ve çevre uyumlu bir şekilde büyümesi öngörülmektedir” diyerek, Türkiye’deki hızlı büyüme potansiyelinin altını çizen Gökçe ve Çamlıbel, ticari gayrimenkul piyasasını İstanbul’daki AVM ve ofis bina yatırımları gibi detaylı örneklerle anlattı ve Avrupa ülkelerindeki yatırımlarla da karşılaştırmalı olarak paylaştılar.

GYODER adına konuşan Gökçe ve Çamlıbel, “Gelişmekte olan AVM yatırımlarında, Avrupa ülkelerine göre geride olmakla birlikte bu durumun sektör açısından bir fırsat olduğunu ve bu alandaki potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Sunumda yabancı sermayenin gözünden Türkiye emlak sektörünün değerlendirmesine de yer veren Çamlıbel ve Gökçe, Türkiye emlak sektörünün uluslararası sıralamadaki konumunu grafikler üzerinden katılımcılarla paylaştılar. Konuşmalarının sonunda “Türkiye ekonomisi ve emlak sektöründe çok belirgin bir büyüme ile karşı karşıyayız. Mütekabiliyet yasası ve kentsel dönüşüm projeleri ile emlak sektörü, çok büyük bir ivme kazanma noktasındadır. Global ekonomik kriz süresince ekonomik ve politik olarak istikrarlı bir duruş sergilemiş olmamız ve bunun neticesinde gelen not artışı da, yabancı yatırımcı gözünde ülkemizi cazip hale getirmiştir” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/gyoderin-roadshowu-londra-ile-basladi_102893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!