Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

GYODER’in ‘Roadshow’u Londra ile Başladı

Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası piyasalarda tanıtımı amacıyla düzenlenen roadshow’ların ilki, GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) işbirliğinde ve HSBC Bank sponsorluğunda Londra’da gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
GYODER’in ‘Roadshow’u Londra ile Başladı

/p>

'Türkiye’deki yatırım olanakları'

'Türkiye’deki yatırım olanakları' başlığını taşıyan son oturumda ise Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Tahincioğlu Holding Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İngiliz İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Tahincioğlu, HSBC Bank PLC Yönetim Direktörü ve Global Gayrimenkul Finans Başkanı Matthew Webster ve Çalık GYG Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye’nin son on yıldır en çok büyüyen ekonomilerin başında geldiğini ve önümüzdeki on yıl içinde ise en büyük on ekonomi içinde yer alacağını belirten Haluk Sur, “Gayrimenkul sektörü de, Türkiye'nin bu büyüme dinamiğine paralel bir şekilde gelişmeye devam ediyor” dedi.

Geçmişe oranla pazar şartlarının ve ihtiyaçlarının değiştiğini belirten Ali Dumankaya, bu gelişmelerin endişe yaratmaması gerektiğini, Türkiye’de büyük projelerin söz konusu olduğunu da belirterek yabancı yatırımcı ve fonlara, işbirliği çağrısında bulundu.

Öte yandan, Türkiye’de kentsel yenileme projelerine de dikkat çeken Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, bu tür projelerin artması ile, yabancı büyük fonların prestijli projelere girmesinin daha kolay olacağını söyledi.

İstanbul’un önemine değinen Özcan Tahincioğlu ise, Türkiye’nin inanılmaz değişimi karşısında yabancı fonların da bir an önce pozisyon almaları gerektiğini, yoksa ileride daha yüksek meblağlar ödeyerek pazara girilebileceğini belirtti.

Para transferindeki risklerin, daha sıkı ve şeffaf bir biçimde denetlenmesi gerektiğini belirten Matthew Webster de, “Bankaların, oluşabilecek kur risklerine karşı uzun dönemde yapılandırılabilmesi; bunun için de Türkiye’nin yeni düzenlemeleri uygulamaya alması gerekli” açıklamasında bulundu.

Roadshow’ların rotası; Katar, Endonezya, Malezya

GYODER’in planladığı roadshow’ların yakın dönemdeki rotası ise; uluslararası büyük fonların bulunduğu önemli finans merkezlerinden Katar, Singapur ve Malezya olarak planlandı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/gyoderin-roadshowu-londra-ile-basladi_102893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!