Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Halilağa Bakır Maden Ocağı’nın 'ÇED Olumlu' Kararı Uygun Değil

Kazdağları‘nda, Halilağa Bakır Maden Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Projesi için verilen ‘ÇED olumlu’ kararının iptal için açılan davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, proje için verilen kararın uygun olmadığı belirtildi.

yapi.com.tr
Halilağa Bakır Maden Ocağı’nın 'ÇED Olumlu' Kararı Uygun Değil

Çanakkale Kazdağları’nda madenlere karşı mücadele sürüyor. Bölgede Halilağa Bakır Maden Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Projesi için verilen ‘ÇED olumlu’ kararının iptali için açılan davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, proje için verilen kararın uygun olmadığı ifade edildi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; bölgede açık ocak tekniğiyle işletilen Halilağa Bakır Ocağı için kapasite artışı, atık depolama tesisi ve cevher zenginleştirme tesisi yapmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu. 26 Temmuz 2021 tarihinde ise Bakanlık, ‘ÇED Olumlu’ kararı verdi.

24 Ağustos tarihinde Kazdağları Ekoloji Platformu bileşenleri, sivil toplum kuruluşları, odalar ve yurttaşlar, projenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Dava sırasında yapılan bilirkişi incelemesinin raporu açıklandı. Buna göre raporda proje için, “ÇED Olumlu kararının uygun olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.” denildi.

Kazdağları Ekoloji Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Bilim, bu kez de bizden, doğadan, haklıdan yana safını belirledi. Ormanlarımız, tarım alanlarımız, arkeolojik alanlarımız altın-bakır madeni için yok edilemez. Hukukun da, bilimin yanında yer alarak, acilen ‘yürütmeyi durdurma’ ve arkasından da ‘ÇED Olumlu kararının uygun olmadığı’ konusunda karar vereceğine inanıyoruz.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halilaga-bakir-maden-ocaginin-ced-olumlu-karari-uygun-degil_189315.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!