Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Madenlere Karşı Mücadele Büyüyor

Malatya’da Sürgü Barajı’na 1 kilometre uzaklıkta sondaj çalışması yapılmak isteniyor. Köylüler mücadele başlattı.

yapi.com.tr
Madenlere Karşı Mücadele Büyüyor

Malatya’da bulunan Sürgü Barajı’na yalnızca bir kilometre uzaklıkta yapılması planlanan sondaj çalışmasına karşı köylünün mücadelesi sürüyor.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; Doğanşehir’in Hudut, Kalecik, Dedeler, Bahçeciler köylerini tehdit eden proje, köylülerin adeta kâbusu oldu. Bölgede çalışmalar kapsamında yaklaşık 300 ağacın kesildiği iddia edildi. Yaklaşık 5 yıl önce 60 metrede yapılan sondaj çalışmasının ardından şimdi de 200 metrede sondaj yapılması planlanıyor. Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler, hem yaşam alanlarını hem de geçim kaynaklarını tehdit eden bu çalışmaya tepkili.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, Malatya SOL Parti İl Başkanı Ali Amanat ve il yönetim meclisi üyeleri köylülerle Doğanşehir’de bir araya geldi. Toplantıda halka sorulmadan ve bilgilendirme yapılmadan başlatılmak istenen sondaj ve sonrasındaki maden çalışmaları ile siyanürlü altın faaliyetinin doğa, tarım, insan ve yaşam üzerine etkileri tartışıldı.

Malatya’nın dört bir yanının maden riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, “Mevcutta Malatya’nın Arguvan, Hakimhan, Pötürge, Arapgir, Doğanşehir ve tüm ilçelerinde maden için 838 ÇED başvurusu bulunmakta. Biz de SOL Parti olarak doğa talanına karşı halk örgütlülüğüyle mücadele başlattık.” dedi. Başer, hukuki olarak da sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/madenlere-karsi-mucadele-buyuyor_188495.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!