Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haydarpaşa Yangınında Fatura İki İşçiye Kesildi

Haydarpaşa Garı’nın çatısını kül eden yangına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda fatura işçiler ve tadilatı yapan firmaya kesildi. Rapora göre yangında sabotaj ihtimali yok.

Milliyet Gazetesi
Haydarpaşa Yangınında Fatura İki İşçiye Kesildi

Haydarpaşa Garı’nın çatısında 28 Kasım 2010’da meydana gelen yangın ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Adli Tıp Kurumu’ndan numune raporlarının geç gelmesi nedeniyle 8 ayda tamamlanan bilirkişi raporuna göre; yangında sabotaj ihtimali yok. Tarihi gara büyük zarar veren yangının çıkış nedeni çatı izolasyonu için kullanılan elyaf maddenin tutuşması.

Bilirkişi heyeti, yangının tamamen çalışanların tedbirsizlik ve dikkatsizliği sonucu çıktığına dikkat çekti. Çatı zeminine yayılan maddenin alev alması sonucu başladığı tespit edilen yangında asli kusurlu olarak izolasyon çalışması yapan çalışanlar ve onların sorumluları gösterildi. Yangın sonrasında ihmali bulunduğu iddiasıyla iki işçi gözaltına alınmıştı. Bilirkişi raporunda da işçilerin asli kusurlular arasında gösterilmesi, işçileri sanık sandalyesinde oturtacak. İzolasyon işini üstlenen “Onursal İzolasyon” adlı firmanın yetkilileri ve TCDD kontrolörü de yargılanacak isimler arasında.
Türk Ceza Kanunu’na göre şüpheliler hakkında 3 ay ile 1 yıl hapis cezası istnecek.  TCDD kontrol elemanının yangında ihmalinin tespit edilmesi halinise hakkında görevi ihmal suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasa-yangininda-fatura-iki-isciye-kesildi_88525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!