Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hazır Ofis Sektörü Hızla Büyüyor

Türkiye’de hazır ofis ihtiyacının özellikle yabancı yatırımcılar sayesinde artış gösterdiğini belirten Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hazır ofis sistemlerinin genellikle yeni kurulan ve az sayıda çalışanı bulunan şirketler için de fırsat olduğunu dile getirdi.

yapi.com.tr
Hazır Ofis Sektörü Hızla Büyüyor

Hazır ofis sektörünün büyüme ivmesini değerlendiren Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, teknolojinin artması ile iş hayatının mobil hale gelmesinin farklı ihtiyaçları da beraberinde getirdiğini açıkladı. Mobilize hayatın daha çok seyahat etme imkanı sağladığını söyleyen Turgut, “Çalışmak için gereken alanlar azaldı, toplantılar konferans odalarından dışarı çıktı. Kişiler, gerek seyahat ettiği şehirde gerekse ülkede, tam teşekküllü, ihtiyaçlarını tek elden karşılayacak, yüksek kalitede donanıma ve hizmete sahip ufak ama kullanışlı ofislere ihtiyaç duymaya başladılar. Öte yandan bahsi geçen bu ofislerde çalışan sayısı az olacaksa, ofisin ufak olması da gerekli oldu. Hal böyle olunca, ufak ama her türlü konfora sahip 'hazır ofis alanı' ihtiyacı doğdu. Ekonominin kuralı işledi; talep gelince arz yaratıldı ve yaratılmaya devam ediliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de hazır ofis ihtiyacının özellikle yabancı yatırımcılar sayesinde artış gösterdiğini belirten Turgut, “Ülkemizde hazır ofis sistemleri, çok büyük alanlara ihtiyaç duymayan özellikle ülkeye yeni giren yabancı firmaların, kaliteli hizmet almak ve merkezi bir lokasyonda olmak istediklerinde taleplerini karşılayan oldukça yeni bir sektör. Birkaç yıl öncesine kadar bilinmeyen bu sektör, şu an hızla büyümekte ve her geçen gün talep eğrisini yükselterek güvenilirliğini ispatlamaktadır. Günlük hatta saatlik toplantı odası kullanımlarının olması da, ofisinde toplantı odası olmayan veya küçük bir toplantı odasına sahip şirketler için de çözüm alanı sunmaktadır” dedi.

Sektörün çok hızlı bir şekilde büyümesinin başlıca sebebini yabancı yatırımcıların proje bazlı ya da kısa vadeli ofis ihtiyaçlarına bağlayan Turgut, “Bu yatırımcıların tercih ettiği A sınıfı ofis plazalarında yer alan hazır ofis sistemleri günlük, aylık ve yıllık kiralanabilmesi aynı zamanda tüm ofis ihtiyaçlarının hazır bir şekilde müşteriye sunulması ayrıntılarla uğraşmak istemeyenler için büyük bir fırsattır” şeklinde konuştu.

Hazır ofis sistemlerinin genellikle yeni kurulan ve az sayıda çalışanı bulunan şirketler için de fırsat olduğunu dile getiren Turgut, “Şirketler, sektörlerinde kendilerine yer bulup büyümeye başlayana kadar hazır ofis sistemlerinden yararlanıyor. Ofis kurulumu için gereken yüklü miktar parayı harcamadan, büyüme vakti gelene kadar prestijli adresler olan bu sistemlerde kalmayı tercih ettiklerini fark ediyoruz” dedi.

Hazır ofis sektöründe irili ufaklı yerli ve yabancı birçok şirket bulunduğunu ifade eden Turgut, ülkemizde yabancı firmaların en büyük farkının prestijli binaları tercih etmeleri olduğunu belirtti. Hizmet açısından büyük farklar görülmediğini savunan Turgut, yabancı firmaların yıllardır bu sektördeki tecrübeleriyle bir adım daha önde olduklarını ifade etti. Ülkemizde sadece yabancı zincirlerin değil hazır ofis sektöründeki yerli oyuncuların da son 3 yılda hızla büyüme görüldüğünü belirten Turgut, uluslar arası şirketlerin diğer bir avantajının dünyanın birçok yerindeki faaliyet alanlarında kulanım hakkı sunması olduğunu dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazir-ofis-sektoru-hizla-buyuyor_102044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!