Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

İBB, Dolgu Alanını Kimseye Sormadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Üsküdar Meydan Projesi kapsamında hazırlanan Üsküdar sahiline dolgu planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) Meclisi gündemine haziran ayında geldi. Planlarda yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğu belirtilerek ilgili kurumlardan görüş alınmaması dikkat çekti.

yapi.com.tr
İBB, Dolgu Alanını Kimseye Sormadı

Cumhuriyet'in haberine göre, İBB tarafından Üsküdar Meydan Projesi kapsamında Üsküdar sahilinin doldurulmasına ilişkin hazırlanan öneri imar planları ilk olarak aralık ayında İBB Meclisi’ne gelmişti. Planlarda dolgu alanına ilişkin, ‘bu proje ile her yönde yaya ulaşımı kesintisiz olarak sağlanacak, çeşitli açık alan organizasyonları düzenlenebilecek, olası deprem ve benzeri afetlerde toplanma alanı olarak kullanılabilecek’ ifadelerinin kullanılmıştı. İmar planları, dolgu alanının deprem anında tehlike yaratacağını savunan CHP’li Meclis üyelerinin itirazlarına karşın AKP'lilerin oylarıyla bakanlığa gönderilmişti. İBB, 22 Aralık 2016 tarihinde proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuş, bakanlık da projeyi jet hızıyla onaylayarak ÇED sürecini 26 Aralık 2016 tarihinde başlatmıştı. Süreci geçen şubat ayında sonlandıran bakanlık, “ÇED gerekli değildir” kararı vermişti.

Üsküdar Meydan ve Sahil Düzenleme Projeleri 1. Ve 2. Kısım Kıyı Dolgu büyük ve küçük ölçekli imar planları haziran ayında bir kez daha İBB gündemine geldi. İBB Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan planlarda şu anda kısmen denizde kısmen de yaya ve araç yolunda kalan bölge, yeşil alana alındı. Planlarda yetkili mercinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğu belirtilerek ilgili kurumlarda görüş alınmaması dikkat çekti. Planın açıklama bölümünde özetle şu ifadelere yer verildi:

"Üsküdar meydan alanı harem yönü olan güney yönnüde denize 392 metrekare bir dolgu planlanmıştır. Meydan alanı dolgusu ise toplam 16 bin 014 metrekaredir. Bu dolgunun 4 bin 825 metrekaresi mevcut dolgu olup 11 bin 189 metrekaresi projeden kaynaklanan yeni dolgudur. Üsküdar Meydan bölgesi de Meyden alanı olarak önerilmiştir. Harem yönünde denize yapılacak dolgu alanları park alanı olarak önerilmiştir."

İmar planları CHP'li Meclis üyelerinin 'ret' oyuna karşın AKP'li Meclis üyelerinin oylarıyla onaylanarak bakanlığa gönderildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-dolgu-alanini-kimseye-sormadi_160743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!