Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB, Frankfurt Belediyesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

İstanbul ve Frankfurt arasında ekonomik ve finans işbirliğini artırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, iki belediye arasında işbirliği protokolünü törenle imzaladı.

yapi.com.tr
İBB, Frankfurt Belediyesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

Almanya, Türkiye'nin en büyük ticari ortağı

Günümüzde Almanya’nın Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “Almanya da Türkiye’nin dış ticarette bir numaralı ortağıdır” dedi. Geçen yılın verilerine göre Türkiye’nin Almanya’ya 13,9 milyar $ ihracat yaptığını belirten Başkan Topbaş, buna karşılık Türkiye’nin de Almanya’dan da 22,9 milyar $ ithalat gerçekleştirdiğini söyledi. Alman iş adamlarının Türkiye’deki yaklaşık 5 bin yatırımla, en büyük uluslararası yatırımcı olma özelliğine sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Topbaş şöyle devam etti:

“Türkiye’de gerçekleşen uluslararası doğrudan yatırımlarda Almanya ilk sırada yer almaktadır. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da 80 bin Türk kökenli girişimci 400 bin kişilik istihdam ile yıllık 32,7 milyar Avro ciro gerçekleştiriyor.  Gelinen noktada Almanya'daki Türk işletmelerinin sayısının 2015 yılında 120 bini aşacağı öngörülüyor. Bu işletmelerde 720 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.”

“Taraflı tarafsız herkesin üzerinde mutabık olduğu bir gerçek var” diyen Başkan Topbaş, o gerçeğin de Almanya'nın kalkınmasında, ekonomik olarak güçlenmesinde ve kültür hayatının zenginleşmesinde Türklerin göz ardı edilemeyecek emeği ve alın teri olduğunu vurguladı.

Almanya’nın finans ve hizmet merkezi olan Frankfurt’ta 215 bankanın yönetim merkezi bulunduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, Frankfurt’la ilgili şu önemli bilgileri verdi:

“Frankfurt Borsası, dünyanın beşinci büyük borsasıdır. Avrupa Merkez Bankası ve Almanya Merkez Bankası’nın merkezleri Frankfurt’ta bulunmaktadır. Ayrıca 154 yabancı bankanın Almanya merkezi bu kentte bulunuyor. İnanıyorum ki bu işbirliği kapsamında İstanbul’un Finans Merkezi olması için çok verimli çalışmalar yapılacaktır. Frankfurt’ta 92 konsolosluk bulunmaktadır. New York ve Hamburg’dan sonra, bir ülkenin başkenti olmadan en fazla dış temsilcilik barındıran kentti. İstanbul’un BM merkezi olma vizyonu açısından önemle değerlendirilmesi gereken bir diplomasi potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Frankfurt Kitap Fuarı dünyanın en büyük kitap fuarı 500 yıllık geleneğe sahip”.

İstanbul ve Frankfurt’un başta başta ekonomi olmak üzere sahip olduğu çeşitli imkanları çok önemli işbirliği fırsatlarına dönüştüreceklerine inancının tam olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Alman şehirleriyle olan kardeşliğimiz genişleyerek katlanıyor, yepyeni perspektiflerle gelecek için umut ışığı saçıyor. Bu köklü birlik ve dayanışmanın uzun yıllar devam etmesi, Almanya’daki soydaşlarımızın ve ülkemizdeki Alman kökenli vatandaşlarımız müreffeh bir hayat yaşamaya devam edeceklerine gönülden inanıyorum.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-frankfurt-belediyesi-ile-isbirligi-protokolu-imzaladi_102160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!