Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“İklim Değişikliği Hepimizin Adalet Meselesi”

"İklim İçin" kampanyası kapsamında, Türkiye’nin G20 başkanlığının; fosil yakıtlara karşı harekete geçmek için kullanılabileceği öne sürüldü.

yapi.com.tr
“İklim Değişikliği Hepimizin Adalet Meselesi”

30 Kasım – 11 Aralık 2015 tarihleri arasında Paris’te toplanacak olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP21 Zirvesi) önümüzdeki dönem dünyanın kaderini belirleyecek yeni bir iklim anlaşmasına imza atacak. COP21 Zirvesi’nde bağlayıcı, etkili, hedefli, gezegenin geleceğini koruyacak ve iklim adaletini sağlayacak bir sözleşmenin çıkması gerekiyor. Aksi takdirde, gezegen için çok geç kalmış olacağız.

Dünya Gazetesi'nden Didem Eryar Ünlü'nün haberine göre, iklim İçin kampanyası aralıkta Paris’ten çıkması beklenen yeni iklim anlaşmasının öncesinde, iklim için harekete geçmek isteyen herkesi bir araya getirebilecek ortak bir alan yaratma çabasının sonucunda oluştu. Kampanya, iklim için kurumlar ve bireylerin birlikte hareket ettiği, küresel hareketin bir parçası olarak sosyal bir forum mantığında örgütleniyor. Amacı, ‘İklim değişikliği hepimizin adalet meselesidir’ diyen tüm kurum ve bireyleri bir araya getirmek.

İklim İçin kampanyası, kasımda yapılacak büyük İklim Forumu öncesinde Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü Sosyal Kuluçka Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda Ömer Madra, Prof. Dr. Raşit Tükel ve 350. org Küresel Organizasyon Direktörü Samantha Bailey konuşma yaptı.

Hindistan’da aşırı sıcaklıklardan 2 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ömer Madra, California’da yaşanan kuraklıktan da örnekler verdi ve “Giderek büyüyen eşitsizlik çok az kazanana, çok fazla kaybedene yol açıyor” dedi.

İklim değişikliğinin sağlığımızdan, sosyal çatışmalara kadar her alanı etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Raşit Tükel, Ebola salgınının örnek vererek ormansızlaştırma politikalarının bu salgının en büyük nedenlerinden biri olduğunu anlattı. Her yıl 400 bin kişinin sadece küresel ısınma kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle öldüğünü belirten Tükel sağlıklı bir yaşam için fosil yakıt yatırımlarından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Paris’te yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi COP21 öncesi küresel hareketleri anlatan 350.org Direktörü Samantha Bailey, mücadeleyi küresel boyutta yürütmenin önem taşıdığına dikkat çekti.

Hedef, toplumsal bilinç oluşturmak

Kampanya, iklim için kurumlar ve bireylerin birlikte hareket ettiği, küresel hareketin bir parçası olarak sosyal bir forum mantığında örgütleniyor. Amacı, ‘İklim değişikliği hepimizin adalet meselesidir’ diyen tüm kurum ve bireyleri bir araya getirmek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iklim-degisikligi-hepimizin-adalet-meselesi_131485.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!