Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İngiltere Merkez Bankası'ndan İklim Değişikliği Uyarısı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, iklim değişikliğinin ileride küresel ekonomik istikrar için risk oluşturabileceği uyarısında bulundu.

yapı.com.tr
İngiltere Merkez Bankası'ndan İklim Değişikliği Uyarısı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mar Carney'den 21. yüzyılda insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunların başında gelmekte olan iklim değişikliği hakkında kritik uyarıda bulundu. Habertürk'ün haberine göre, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney iklim değişikliğinin ileride küresel ekonomik istikrar için risk oluşturabileceğini söyledi. İngiltere’nin başlıca sigortacılık merkezlerinden Lloyd’s of London’da konuşma yapan Carney, iklim değişikliğiyle ilişkili felaketlerin tüm dünyada mali kayıpları artırdığını belirterek, ileride oluşabilecek daha olumsuz senaryolardan korunmak için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.  

Carney, "1980 yılından beri iklimle ilişkili doğal felaketlerin sayısı üç kat artış kaydetti. Bu iklimsel gelişmelerden kaynaklı sigorta zararlarının ise enflasyona göre güncellenmiş hacmi 1980 yılından bu yana yıllık ortalama 10 milyar dolardan, son on yıl içerisinde 50 milyar dolara yükseldi. İklim değişikliğinin şu anda oluşturduğu zorluklar, ileride olabileceklerin yanında hafif önemde. İleriyi görenler konut sektörü, göç, politik istikrar, gıda ve su güvenliği gibi alanlarda daha büyük küresel etkilerin oluşabileceğini öngörüyor” ifadelerini kullandı. Küresel ekonomik istikrarın devam ettirilmesi için iklim değişikliği riskinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Carney, “Diğer bir deyişle, iklim değişikliği finansal istikrar için belirleyici konu haline geldiğinde, artık çok geç olabilir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ingiltere-merkez-bankasindan-iklim-degisikligi-uyarisi_135221.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!