Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İklimlendirme Sektörü 'Güvence Platformu' ile Çıtayı Yükseltecek

Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği, sektörde belli bir standardın belgelenmesi ve güvence sağlanması için Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı ile 'İklimlendirme Güvence Platformu' kuruyor; İGP'nin denetimin ve denetim sonrasının, ürün ve süreçlerde iyileştirme için de bir kılavuz olması hedefleniyor.

yapi.com.tr
İklimlendirme Sektörü 'Güvence Platformu' ile Çıtayı Yükseltecek

Wyndhams Hotel’de dün akşam (28 Kasım Perşembe) gerçekleşen 'Sektörle Buluşma Yemeği'nde sektörün öncülerini bir araya getiren Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD), Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSKAV) işbirliğiyle hayata geçireceği İklimlendirme Güvence Platformu'nun (İGP) duyurusunu yaptı. İZODER, DOSİDER, ISKAV, İSKİD, TTMD ve ESSİAD gibi sektörün öncü derneklerinin yöneticilerinin katıldığı buluşmada; MTMD Yönetim Kurulu Başkanı Mürşit Çelikkol, sektörün sorunlarını, derneğin yeni yapılanmasını ve planladıkları projeleri de anlattı.

MTMD üyeleri yurtdışı pazarda 825 milyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaştı

MTMD olarak, halen dünyada 5 kıtada, 32 ülkedeki dev projelerin mekanik tesisatını gerçekleştiren 36 önemli şirketi temsil ettiklerini kaydeden Çelikkol, mekanik tesisat sektörünün bugün 2 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığına dikkat çekti. MTMD üyelerinin yurtiçi pazarda yaklaşık 310 milyon dolar, yurtdışı pazarda ise 825 milyon dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaştıklarını belirten Çelikkol, "Yeni dönemimizde öncelikli hedeflerimizden biri de sektörümüzdeki diğer şirketleri derneğimiz bünyesine katmak ve birlikte hareket etmek üzere ortak karar almak" dedi.

MürşitMürşit ÇelikkolMTMD’nin hedeflerini açıklayan Çelikkol; “Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla, finansal ve mesleki deneyimleri, insan kaynaklarını paylaşacak yapılanmalar ile birlikte, işveren gözünde daha olumlu bir görüntü verecek işbirliklerini geliştirerek, özellikle yurtdışında ve hatta yabancı müteahhit firmalarla geniş kapsamlı projelerde çalışacak bir oluşumu hayata geçirmeliyiz” dedi.


IGP Türkiye iklimlendirme sektörünün imajını yükseltecek

Çelikkol, en büyük sorunlarının yasal standartların tam olarak uygulanmaması, yönetmeliklerdeki eksiklikler ve bu nedenlerle yaşanan sıkıntılar olduğunu vurgulayarak, problemleri aşmak için sektörün diğer sivil toplum kuruluşlarıyla güç birliği oluşturmanın öneminin altını çizdi. "Sektörel dernekler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sektör komiteleri gibi önemli paydaşlarımızla ortak hareket ederek, yönetmelikler, standartlar, hukuksal altyapı oluşturulması için çalışma başlatacağız" diyen Çelikkol, bu anlamda kurulması için harekete geçtikleri 'İklimlendirme Güvence Platformu'nun taşıdığı misyonu şöyle özetledi: "İGP, sektörün içindeki iş kalitesini ve güvenliği derecelendirici kuruluş olarak sektörden hizmet almayan firmalara doğru bilgi verme amacıyla oluşturulmuş bir platformdur. İGP ile iklimlendirme sektörü içerisinde etik değerler ve teknik yetkinlerin rekabetin temelini oluşturması için denetim ve derecelendirme sistemi kurmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz Türkiye iklimlendirme sektörünün dünya çapında imajını yükseltmek, sektörde kaliteyi artırmak ve buna uyan firmalar için rekabette avantaj sağlamak”.

İGP Belgesi bir kalite güvencesi olacak

Çelikkol, “2015 sonunda tamamlanması planlanan İGP ile sektörün ölçülebilir, değerlendirilebilir ve geliştirilebilir hale gelmesini sağlayarak; haksız rekabeti ortadan kaldırmayı planlıyoruz. 'İGP Belgesi' alacak firmalar için MTMD bir sigorta ve güvence mekanizması da olacak. Yani İGP Belgesi alan firmaların yapacağı tüm işler, dünya standardında kalite güvencesine sahip olacak. Çünkü İGP Belgesi, IRCA (The International Register of Certificated Auditors) onaylı Uluslararası Denetçi Sertifikasına sahip denetçiler tarafından denetlenen bir kalite güvence sistemi olacak. Bu belgeye sahip olacak firmalar ürün kalitesi, ürün yeterliliği, satış sonrası hizmetlerin yeterliliği sektör içerisinde kıyaslanabilme, MTMD, TTMD, gibi kuruluşlar tarafından tercih edilen firma olma avantajını elde edecek. İGP aynı zamanda denetimin ve denetim sonrasının, ürün ve süreçlerde iyileştirme için de kılavuz olacak” dedi.


Gecede söz alan İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başkanı S. Zeki Poyraz da, başarılı olabilmek için örgütlü olmanın önemine değinerek, MTMD'nin sektörün örgütlenmesinde yaptığı önemli katkıya işaret etti. Ülke ekonomisinin gelişimi açısından ihracatın öneminin altını çizen Poyraz, dernek üyelerinin İSİB'e de üye olması yönünde çaba gösterilmesini istedi. İklimlendirme sektörünün artık sorunsuz ürün, sorunsuz hizmet ve servis, sorunsuz işletme noktasına gelmesi gerektiğini ifade eden Poyraz, "Sektörümüzün itibarını ancak biz koruyabiliriz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iklimlendirme-sektoru-guvence-platformu-ile-citayi-yukseltecek_114469.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!