Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmalat Sanayinde Ekim Ayı Kapasite Kullanım Oranları Açıklandı

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre 2,1 puan azalarak, yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşti.

yapi.com.tr / AA
İmalat Sanayinde Ekim Ayı Kapasite Kullanım Oranları Açıklandı

Merkez Bankası tarafından düzenlenen ve Ekim ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 588 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayinde kapasite kullanım oranı sonuçları açıklandı. Buna göre, geçen yılın Ekim ayında yüzde 77,0 olan kapasite kullanım oranı, 2012 Eylül ayında yüzde 74,9 olarak belirlendi. Kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı dönemine göre 2,1 puan azaldı.
     
İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,3 puan artarak 73,1 seviyesinde gerçekleşti.
     
Geçen yılın Ekim ayına kıyasla kapasite kullanımı dayanıksız tüketim mallarında 1 puanlık artışla yüzde 75, tüketim malları 0,2 puanlık artışla yüzde 74,6 ve gıda ve içeceklerde 2 puanlık artışla yüzde 74,6 oldu. Kapasite kullanımı dayanıklı tüketim mallarında 3 puanlık azalışla yüzde 73,4, ara mallarında 3,1 puanlık düşüşle yüzde 75,8 ve yatırım mallarında 3,1 puanlık değer kaybıyla yüzde 73,4 seviyesinde gerçekleşti.
    
Sektörlere göre kapasite kullanım oranları
    
İkili sektörlere göre en yüksek kapasite kullanım oranı yüzde 83 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı sektöründe gerçekleşti. Bunu yüzde 81,5 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı sektörü takip etti.  Kapasite kullanım oranı en düşük alanların başında ise yüzde 54,4 ile diğer imalatlar sektörü geldi.

İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı çalışması, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinin anket döneminde mevcut fiziki kapasitelerine göre fiilen gerçekleşen kapasite kullanımlarının belirlenmesi amacıyla yapılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imalat-sanayinde-ekim-ayi-kapasite-kullanim-oranlari-aciklandi_102606.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!