Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Demirinde Gümrük Vergisi Düşürülecek

Ekonomi Bakanı Zeybekci, inşaat demiri ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesi için Bakanlar Kurulu kararını imzaya açtıklarını bildirdi.

yapi.com.tr
2 İnşaat Demirinde Gümrük Vergisi Düşürülecek

Reuters'in haberine göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci inşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisini düşüreceklerini, bu konuda imzaya gönderilen Bakanlar Kurulu kararının hafta sonuna kadar çıkacağını söyledi.

Zeybekci, "Dün Bakanlar Kurulu kararını imzaya sevk ettik. Bu hafta sonuna kadar çıkar. Gümrük vergisini aşağı çekeceğiz, KDV'ye zaten dokunmayız" dedi.

İnşaat sektörü temsilcileri son dönemde piyasada istedikleri miktarda inşaat demiri bulamamaktan ve fiyat artışlarından şikayet ederken, çelik üreticileri ise arz sıkıntısı olmadığını söylüyor.

Üreticiler fiyatların aşağı çekilmesi için KDV indiriminin devreye sokulabileceğini, gümrük vergisinde olası bir indirimin ise yerli üreticiye zarar vereceğini belirtiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-demirinde-gumruk-vergisi-dusurulecek_159250.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Türkiye'nin ABD'ye ihracatında en büyük ticaret kalemi inşaat demiridir. Bu ihracat teşvik primleri ile mümkün olmaktadır. Anti-damping soruşturmalarının açılmasının nedeni budur. Kapitalist üst-akla uygun çözüm, gümrük vergilerini değil, bu primleri azaltmaktır. Cumhuriyet Hükumeti, bu inşaat demiri konusunda, rengini ve yönünü belirleyecek bir ahiret sualine muhatap olmuştur. Doğru kararı vermesini temenni ederim. YANITLA
  • Anlasilan Ali Agaoglu daha zengin yapacak bu hukumet ve yerli demir uretim yerine yurt disindan demir gelecek. Yani et piyasasini nasil dibe vurdu öyle bir durum var. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!