Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İş Makinelerinde KDV Oranları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, 27 Aralık 2011 tarihinde leasinglerde KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin sektör stratejisinin bir eylemi olduğunu belirterek, ''Bu uygulamayla sektörün içindeki bazı makine grupları dışarıda kaldı. Son geldiğimiz nokta ise, dışarıda kalan makina grupları için de leasinglerde

yapi.com.tr / AA
İş Makinelerinde KDV Oranları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, 27 Aralık 2011 tarihinde leasinglerde KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin sektör stratejisinin bir eylemi olduğunu belirterek, ''Bu uygulamayla sektörün içindeki bazı makine grupları dışarıda kaldı. Son geldiğimiz nokta ise, dışarıda kalan makina grupları için de leasinglerde KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi konusunda çalışmalara başladık'' dedi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ''6. Olağan Genel Kurulunda konuşan Süfyan Emiroğlu, makine sektörünün gelişmesi ve sorunlarının çözüme ulaşması için sektör dernekleriyle yakın çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

Emiroğlu, ''27 Aralık 2011 tarihinde leasinglerde KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi sektör stratejisinin bir eylemiydi. Bu uygulamayla sektörün içindeki bazı makine grupları dışarıda kaldı. Son geldiğimiz nokta ise, dışarıda kalan makine grupları için de leasinglerde KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi konusunda çalışmalara başladık. Türkiye ilk kez Makine sektör Stratejisi Belgesine kavuştu. Buradaki eylemler devlet politikası haline geldiği için adım adım gerçekleştiriliyor'' şeklinde konuştu.

İlk hedef nitelikli eleman yetiştirilmesi

Genel kurulda İMDER Yönetim Kurulu başkanlığına yeniden seçilen Cüneyt Divriş ise sektörde eğitime ve kaliteli elamana çok önem verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde İş Makineleri Bölümü'nün açılması için dernek adına birçok girişimde bulunularak, yaklaşık 2 milyon TL'lik bir yatırımı sektörümüze kazandırdık. Hedeflerimiz arasında iş makinesi kullanıcı sayısını artırmak ve bu sayıyı artırırken de daha verimli, daha profesyonel kullanıcılar yetiştirmek var. Ayrıca üniversiteler ile irtibata geçerek, sektörümüzle ilgili bölümlerde iş makinelerini seçmeli ders olarak koyulabilmesi, meslek seçiminde iş makinelerinin de önemli bir iş sahası olduğunu kanıtlamak için çalışmalarımız devam edecek.''

Başta Avrupa olmak üzere toplam 127 ülkeye ihracat gerçekleştiren Türk iş makineleri sektörünün, 2014 yılında 19 bin adet satış beklentisi olduğunu belirten Cüneyt Divriş ''Avrupa'nın en büyük 4. pazarıyız. Sektörün yıllık ekonomi hacmi ise 5.5 milyar dolar. 2014 yılında bu rakamı 12 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2011 yılında ihracatımız da yüzde 67 artış gösterdi'' dedi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/is-makinelerinde-kdv-oranlari_90992.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!