Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Isıtma Soğutma Sektörünün Umudu 2014’te

Sektör açısından 2014’ ün daha hareketli geçmesini beklediklerini söyleyen Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, "Türkiye, bugün Avrupa'nın ısıtma sektöründe üretim üssü. Biraz denetim ve üretim kalitesi anlamında standardizasyon getirildiğinde güneş enerjisinde Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olabilecek konumda" dedi.

yapi.com.tr / AA
Isıtma Soğutma Sektörünün Umudu 2014’te

Enerji verimliliği anlamında binada iyileşmenin en hızlı ısı yalıtımı ile başladığını vurgulayan Taşkın, "Isı yalıtımından sonra da verimli cihaz kullanmakla devam ediliyor.  Isı yalıtımı ve yoğuşmalı cihaz ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneş enerjisinden yararlanıyorsanız ve son olarak da otomatik çalışan kontrol elemanları kullanıyorsanız, zaten o binada aşağı yukarı bunları yapmayan binalara göre yüzde 90' a varan tasarruf elde ediyorsunuz. Bütün bunları milyonlarca binaya uyguladığınızda elde edilecek tasarrufu düşünün" dedi.

“Türkiye'nin güneş enerjisinde Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olabilecek konumda”

Türkiye'nin bugün Avrupa'nın ısıtma sektöründe üretim üssü  olduğunu, sadece kombilerde değil radyatörlerde de Avrupa'nın en büyük üreticilerinin Türkiye'de yatırım yaptığını, bir iki firma dışında Türkiye'de üretim yapan yerli firma bulunmadığını dile getiren Taşkın, "Baktığınız zaman dünyadaki büyük üreticiler burada. Şimdi buradan tüm Avrupa'ya ürün gönderiyorlar, en önemli konu üretim maliyetleri burada daha düşük. İkincisi Avrupa'da 2015' te çıkacak kanunlara uygun üretim yaptıkları için teknoloji  transferi yapmış durumda firmalar. Avrupa'da istenen bütün belgeleri almış durumda üreticiler. Böyle bir gücümüz var, know-how'ı da kendimiz üretiyoruz yavaş yavaş. Böyle bakıldığında geleceğe yönelik büyük bir endüstriden bahsediyoruz" dedi.


Türkiye'de güneş enerjisi üretimini de aynı nitelikte üretilebilir hale getirildiğinde, biraz denetim ve üretim kalitesi anlamında standardizasyona getirildiğinde Türkiye'nin güneş enerjisinde Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olabilecek konumda olduğu tespitlerinde bulunan Levent Taşkın, şunları kaydetti:

"Siz bunları topladığınız zaman Avrupa'yı buradan besleyecek durumdasınız. O yüzden bu alanda biraz teşvikle biraz da iç pazarın canlandırılmasına ihtiyaç var. Çünkü üretici sadece Avrupa’ya çalıştığı zaman doymuyor. iç pazar da Avrupa'ya sattığı ürünleri satıyor olabilmesi gerekiyor. İç pazara daha basit ürünler satıyoruz, dış pazarda da daha nitelikli ürünler satıyoruz. İç pazarda da bu bu dengeyi satabildiğimiz zaman bu sektör Avrupa’nın lokomotif sektörlerinin başında gelecek."

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/isitma-sogutma-sektorunun-umudu-2014te_115378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!