Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşkencedere’de Nöbet Devam Edecek

İşkencedere Vadisi’nde köylülerin direnişi 10’uncu gününü geride bıraktı. Bölge halkı, şirketin kapanmayı fırsat bilmesine izin vermeyeceğini vurgulayarak “Tüm cezaları göze aldık” dedi.

yapi.com.tr
İşkencedere’de Nöbet Devam Edecek

Rize İkizdere’de İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin mücadelesi 10’uncu günü geride bıraktı. Ülkede 18 günlük tam kapanma 29 Nisan Perşembe akşamı itibariyle başlarken İkizderelilerin endişesi, şirketin bu kapanmayı fırsat bilmesi. Ancak bölge halkı direnişte kararlı: “Tüm cezaları göze aldık, vadimizi korumaya devam edeceğiz.”

BirGün’de yer alan habere göre; bölgede direnenlerden Kemal Baş, şirketin yol açmak için dereye yuvarladığı taşların dereyi bulandırdığını vurgulayarak, “Taşlar dere yatağını kapatmış durumda. Hayvanlar dereden beslenemedi, gün geçtikçe deredeki balıklar da yok olacak. Yol açmak için ağaçlarımızı söktüler. Koruma altındaki alanımızı yok etmeye çalışıyorlar. Mücadelemiz bugün de yarın da sonraki günler de devam edecek. Jandarmanın korkunç müdahalesine, biber gazına, yasaklara rağmen iş makineleri gidene kadar burada olacağız. Hayvanlarımız burada dolaşıyor, arılarımız burada, tarlalarımız burada. Herkesin burada yaşanılanları görmesi gerekiyor.” dedi.

İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Yıldırım da tam kapanma boyunca vadide olacaklarını söyledi: “Yasal hakkımızı kullanacağız, evlerden çıkıp vadimizi koruyacağız. Çünkü orası bizim evimiz, bizim bahçelerimiz orada. Dağ bizim, vadi bizim, doğa bizim yok olmasına izin vermeyeceğiz.”

Yöre halkı tarafından yürütülen doğa mücadelesine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka destek verdi. Öztunç, İkizderelilerle dayanışma halinde olduklarını belirterek, "Burası müthiş bir doğa harikası. Buradaki şelalelerden tertemiz su akıyor. Bu su, burada yaşayan insanların kaynağı, yani insanlar bu sudan içiyor.” diye konuştu.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da İkizdere’nin rantçılara, talancılara teslim olmayacağının altını çizdi: “Bu alan taş ocaklarına açılmaya çalışılıyor, bu alan talan edilmeye çalışılıyor. Bu mücadeleyi İkizdere halkı kazanacak. Çocuklarımızın geleceği adına, yaşam hakkı adına bu mücadeleyi kazanmak zorundayız.”

Yurttaşların, kendi yaşam alanlarını korumak istediğini anlatan Aylin Nazlıaka ise “Şu anda hayatına sahip çıkan insanlara zulüm uygulayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iskencederede-nobet-devam-edecek_185221.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!