Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İkizdere’de Taş Ocağı Nöbeti

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan ve koruma altındaki 200 vadiden biri olan Eskencidere (İkizdere) Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan yöre halkı, çadır kurup nöbet tutmaya başladı.

yapi.com.tr
İkizdere’de Taş Ocağı Nöbeti

Rize İyidere’de yapılması planlanan lojistik liman inşaatında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan taş ocağı için Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle geçen hafta Eskencidere Vadisi’nde acele kamulaştırma kararı alınması üzerine bölge halı harekete geçti. Vadiye yapılmak istenen taş ocağını engellemek isteyen köylüler, vadinin girişine çadır kurup nöbete başladı. İkizdere Dernekler Federasyonu da taş ocağına karşı mücadele için 1 Nisan’da yöre halkını vadide toplanmaya davet etti.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; İkizdere ilçesinin Gürdere ve Cevizlik köyleri arasında yer alan Eskencidere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı açıklama yapan federasyon, vadinin halka ait olduğunu belitti.

Açıklamada, “İkizdere florasıyla, ormanı yaban hayatıyla, deresi balığıyla, dedelerin ninelerin mezarlarıyla, köyleri meraları yaylalarıyla İkizdere halkına aittir. Daha önce HES projelerinin vereceği zararları önceden görerek karşı çıkmıştık ve bugün haklılığımız ortaya çıkmıştır. Yeniden İkizdere'mize zarar verecek olan bir rant, çıkar ve doğa katliamı olan taş ocağı projesiyle karşı karşıyayız buradan yetkililere sesleniyoruz, yaşam alanlarımızı yok edecek olan bu projeden bir an önce vazgeçilmelidir. İkizdere’de taş ocağı istemiyoruz ve izin vermeyeceğiz.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikizderede-tas-ocagi-nobeti_184703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!