Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"İstanbul, Olimpiyatlar için En Doğru Aday"

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylık sürecinde avantajlı olduğunu belirten Mustafa Koç, "Tüm gayretimizle şehrimizi destekleyeceğiz" dedi.

yapi.com.trd
"İstanbul, Olimpiyatlar için En Doğru Aday"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, eylüle kadar İstanbul'un olimpiyatlar için en doğru aday olduğunu olanca güçleriyle anlatacaklarını söyledi. Koç, Bizden Haberler Dergisi'ndeki Türkiye'nin olimpiyat yolculuğuna ilişkin  değerlendirmesinde, özel sektörün İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na adaylığına verdiği desteğe yönelik olarak İstanbul'un adaylık sürecinde avantajlı olduğunu kaydetti. Koç Topluluğu olarak iktisadi faaliyetlerde olduğu gibi sosyal yatırımlarda da sürdürülebilir, tekrarlanabilir ve örnek alınabilir işlere, kurumlara hayat verdiklerini anatan Mustafa Koç, "İstanbul 2020 Olimpiyatları adaylığı sürecinde güç birliğinin içinde olmamız gerektiğini biliyorduk. Bu Türkiye'nin önde gelen özel sektör temsilcileri olarak bu sürece katkı sağlamak için harekete geçtik" ifadelerini kullandı.

"Bu adaylığı gerçekten istiyoruz"

İstanbul'un tarihi ve ekonomik önemiyle büyük organizasyonlar için doğal aday olduğunu vurgulayan Koç şunları söyledi: "Son yıllarda gerçekleştirilen başarılı organizasyonlar bunun en açık göstergesi. İstanbul daha önce dört defa olimpiyatlara aday oldu. Bugün 2020 için tüm gayretimizle var olmaya, şehrimizi, ülkemizi desteklemeye hazırız. Çünkü bu adaylığı gerçekten istiyoruz.  İşte özel sektörün sağladığı katkı da bu noktada büyük önem arz ediyor. Bu ortak  hareket maddi boyutu bir yana, birlik ve beraberliğimizin çok önemli bir göstergesi olması nedeniyle büyük önem taşımaktadır."

Türkiye'nin ekonomisi ve genç nüfusuyla önemli potansiyele sahip olduğunu ifade eden Koç, "Olimpiyatların gerçekleştirildikleri şehirlere  yaptığı katkılar reddedilemez. Bu potansiyelle, bu amaç doğrultusunda yapılacak harcamaların geri dönüşü ise çok daha iyi olacaktır. Ancak bunu sadece maddi kazanç olarak düşünmemeli. Ülkemizin ve İstanbul'un  tanıtımı, spor turizminin gelişimi gibi kritik alanlarda da önemli katma değerler yaratacaktır. Gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan olimpiyatların ülkemizi, ülkemizin de olimpiyatları besleyeceği görüşündeyiz" dedi.

İstanbul'u eylüle kadar anlatacağız

Mustafa Koç, yol haritası kapsamında  eylüle kadar tüm adımları en üst düzeyde takip edeceklerini ifade  ederek, "Türkiye ve İstanbul özelinde bu hareketin hizmet ettiği amaç bakımında çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Eylül ayına kadar İstanbul'un olimpiyatlar için en doğru aday olduğunu, olanca gücümüzle anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-olimpiyatlar-icin-en-dogru-aday_105321.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!