Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'a Olimpiyat Sürprizi: Boğaz Stadı!

2020 Yaz Olimpiyatları'nın en güçlü adayı konumundaki İstanbul'un tanıtım çalışmaları da başladı. Düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine dağıtılan kitapçıkta ise İstanbul'a yapılması planlanan yeni stadın detayları yer aldı. Haydarpaşa Garı'nın yanına yapılması planlanan stadın ismi de "Boğaz Stadı" olacak.

yapi.com.tr
1 İstanbul'a Olimpiyat Sürprizi: Boğaz Stadı!

2020 Olimpiyatları için İstanbul'un adaylığı konusunda sıcak günler yaşanıyor. Projeler de görücüye çıkmaya başladı. Sürprizlerden biri de "Bosphorus Stadium" yani "Boğaz Stadı".

Akşam'ın Gazetesi'nin haberine göre, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'na sunulan tanıtım kitapçığında ise bir proje dikkatlerden kaçmadı. İstanbul'da Haydarpaşa Tren istasyonunun bulunduğu bölüme bir geçici stat yapımı ve açılış töreninin burada yapılması planlandığı öne sürüldü.

"Birlikte köprüler kuralım"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyat adaylığı sloganının "2020 Bridge Together (Birlikte köprüler kuralım)" olduğunu açıkladı.

2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği için İstanbul 'da bulunan Uluslararası Oimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'na, incelemelerinin ikinci gününde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç İstanbul 2020'nin sloganını ve halkın olimpiyatlara destek oranını açıkladı. IOC'nin yaptırdığı bağımsız araştırma sonuçlarına göre İstanbul halkının olimpiyatlara destek oranı yüzde 83 çıktı. IOC tarafından çok önemsenen bu oran diğer aday kentler olan Tokyo'da yüzde 70, Madrid'de yüzde 76 olarak duyurulmuştu

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-olimpiyat-surprizi-bogaz-stadi_106469.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Halkın destek oranları açıklanıyor da halk olimpiyatlarin faturasını ödemeye ne kadar hazır? İstanbullular üzerlerine binecek ekstra vergileri, elektrik, su faturalarına eklenecek tutarları biliyor mu? Ben bu şehirde olimpiyat zaten istemiyorum ama bir de onun masrafını üstlenmeyi hiç istemiyorum! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!