Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Olimpiyat Stadı'nı İncelediler

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için Atatürk Olimpiyat Stadı'nı gezdi.

yapi.com.tr/AA
Olimpiyat Stadı'nı İncelediler

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday İstanbul'da incelemelerde bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun üyeleri, Atatürk Olimpiyat Stadı'nı gezdi.

IOC Başkan Yardımcısı İngiliz Craig Reedie başkanlığındaki komisyon üyeleri, Four Seasons Hotel'de gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı açılış toplantısının ardından Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Orman Bölgesi ve Boğaziçi Bölgesi olarak 4'e ayrılan İstanbul 2020 Master Planı'nda ilk önce Orman Bölgesi'nde bulunan Türk Telekom Arena'yı gezdi.

Türkiye Milli  Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ve komite üyelerinin eşlik ettiği IOC Değerlendirme Komisyonu Üyeleri, burada yapılan incelemelerin ardından otobüsle Atatürk Olimpiyat Stadı'na hareket etti. Heyet, yapımı süren Kirazlı-Olimpiyat Parkı metrosunun İSTOÇ durağından kalkan özel seferle stada geldi.

Çevresi ve içi afişlerle süslenen stadı inceleyen IOC Değerlendirme Komisyonu üyeleri, burada Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, milli sporcular Gamze Bulut, Servet Tazegül, Eşref Apak, Nilay Yiğit ve Nazmiye Muslu ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

IOC Değerlendirme Komisyonu Üyesi Namibyalı eski atlet Frank Fredericks de statta genç atletlerle gösteri yarışı yaptı.

Yerli ve yabancı basın mensupları da komisyon üyelerinden ayrı olarak Türk Telekom Arena'yı gezdikten sonra aynı şekilde metroyla AtatürkOlimpiyat Stadı'na geldi. İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Medya ve İletişim Danışmanı Emir Turam, basın mensuplarına Atatürk Olimpiyat Stadı ve Olimpik Şehir Bölgesi'ne yapılacak tesisler hakkında görüntüler eşliğinde bilgi verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olimpiyat-stadini-incelediler_106398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!